Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski program preseljenja

U Hrvatsku stiglo 40 sirijskih izbjeglica iz Turske

Izbjeglice
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
29.11.2017.
u 10:27

Riječ je o sedam višečlanih sirijskih obitelji koje su već prošle kulturnu orijentaciju te će odmah započeti s procesom integracije u hrvatsko društvo

U Hrvatsku je stiglo 40 sirijskih izbjeglica preseljenih iz Turske, čije zbrinjavanje Hrvatska provodi u sklopu europskog programa premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite.

Sedam višečlanih obitelji 

Riječ je o sedam višečlanih sirijskih obitelji koje su već prošle kulturnu orijentaciju te će odmah započeti s procesom integracije u hrvatsko društvo, izvijestio je u srijedu MUP navodeći da su obitelji dobrovoljno odabrale Hrvatsku kao zemlju u kojoj žele živjeti i vide budućnost svoje djece. Izbjeglice će prvih četiri do šest tjedana biti smještene u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini, a nakon toga će im biti osiguran trajniji individualni smještaj.

Izbjeglice
1/19

Provedbeni partner MUP-a na projektu preseljenja je hrvatski ured Međunarodne organizacije za migracije (IOM), čiji će djelatnici učiti izbjeglice hrvatski jezik te ih upoznavati s pristupom državnim i javnim institucijama i organizacijama, kao i pravima i obvezama iz obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva i smještaja, te upoznavanja s običajima, načinom života i rada u Hrvatskoj.

Hrvatska se obvezala do kraja 2017. prihvatiti 150 državljana

Hrvatska se obvezala do kraja 2017. prihvatiti 150 državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva, a sukladno prvoj odluci Vlade o premještanju i preseljenju državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite iz 2015. godine.

Kontroliranim upravljanjem migracijama, kroz program preseljenja, Hrvatska s ostalim članicama Europske unije uspostavlja zaštitni mehanizam čiji je primarni cilj zaštititi ljudske živote i izbjeći neželjene situacije koje su se ranije događale u pokušajima prelaska nezakonitih migranata preko Sredozemnog mora, navodi MUP.

Komentara 22

ST
stomugromova
10:38 29.11.2017.

Interesantno kako EU oligarhiji koja provodi ove nasilne migracije na štetu EU država,ne pada napamet da kako se bliži kraj borbe protiv ISIL-a da donira sredstva ili napravi program da se izbjeglice mogu vratiti svojim kućama.I po tom detalju se se vidi da je migracija migranata sa Bliksog Istoka u sklopu projekta Veliki Izrael,smišljena par deetljeća unazad.Treba 100% poduprijeti Mađare,Čehe,Slovake i Poljake u borbi protiv tog udruženog zločinačkog projekta .

AP
ante_pustinjak
11:26 29.11.2017.

"Riječ je o sedam višečlanih sirijskih obitelji koje su već prošle kulturnu orijentaciju te će odmah započeti s procesom integracije u hrvatsko društvo" - kako su u turskoj mogle načiniti tu preorjentaciju? jesu li tamo učili hrvatski i prešli na katoličku vjeru možda?!

HE
hr.eu
11:25 29.11.2017.

Plenković slijepo provodi politku masonske EU. o "brisanju" naroda i vjera, i pretvaranju Europe u "multi-kulti" bljuvotinu kojom će "veliki meštri" vladati kao "bogovi". Jedna od usputnih epizoda na tom putu jest i ova činjenica da je Hrvatska upravo uvezlaa još jedan karcinom tj. 40 budućih islamskih terorista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije