Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska i slovenska tajna služba zajednički organizirale NATO skup o terorističkim prijetnjama

Razmatraju se aktualne sigurnosne prijetnje za Europu i NATO s naglaskom na povratak islamskih radikala i boraca ISIL-a sa ratišta u Siriji i Iraku. Raspravljat će se i o programima deradikalizacije za povratnike, kao i njihove obitelji
21. svibnja 2019. u 22:00 0 komentara 904 prikaza
Goran Vasilevski, Ivica Kinder, Dejan Matijevič, Daniel Markić, Rajko Kozmelj, Goran Nikolovski i Zoran Ivanov

Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) u Opatiji je organizirala dvodnevni NATO protuteroristički skup na kojemu se okupilo više od 100 stručnjaka iz 30-tak država. Radi se uglavnom o stručnjacima iz obavještajnih struktura i agencija zemalja članica NATO-a, te stručnjacima partnerskih država. Skup je u Opatiji organiziran već peti put za redom, a ove godine suorganizator je, uz hrvatsku SOA-u i Slovenska sigurnosno-obavještajna agencija (SOVA).

Policija - Njemačka Pomagali ISIS-u Velika antiteroristička akcija u Njemačkoj: Uhićeno sedam Balkanaca!

Tema dvodnevnog skupa jesu mjere i aktivnosti koje se provode u prevenciji i suzbijanju terorizma. Konkretnije, razmatraju se aktualne sigurnosne prijetnje za Europu i NATO s naglaskom na povratak islamskih radikala i boraca ISIL-a sa ratišta u Siriji i Iraku. Raspravljat će se i o programima deradikalizacije za povratnike, kao i njihove obitelji.

Na opatijskom skupu sudjeluju i neki od ravnatelja civilnih i vojnih sigurnosno-obavještajnih agencija (s lijeva na desno): Goran Vasilevski (Vojna sigurnosna i obavještajna agencija Sjeverne Makedonije), brigadir Ivica Kinder (VSOA RH), Dejan Matijevič (Obavještajna i sigurnosna služba Ministarstva obrane Slovenije), Daniel Markić (SOA, RH), Rajko Kozmelj (SOVA, Slovenija), Goran Nikolovski (Uprava za sigurnost i protuobavještajni rad, MUP Sjeverne Makedonije), Zoran Ivanov (Obavještajna agencija Sjeverne Makedonije).

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.