Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak isilovaca

Hrvatska i slovenska tajna služba zajednički organizirale NATO skup o terorističkim prijetnjama

Goran Vasilevski, Ivica Kinder, Dejan Matijevič, Daniel Markić, Rajko Kozmelj, Goran Nikolovski i Zoran Ivanov
21.05.2019.
u 22:00

Razmatraju se aktualne sigurnosne prijetnje za Europu i NATO s naglaskom na povratak islamskih radikala i boraca ISIL-a sa ratišta u Siriji i Iraku. Raspravljat će se i o programima deradikalizacije za povratnike, kao i njihove obitelji

Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) u Opatiji je organizirala dvodnevni NATO protuteroristički skup na kojemu se okupilo više od 100 stručnjaka iz 30-tak država. Radi se uglavnom o stručnjacima iz obavještajnih struktura i agencija zemalja članica NATO-a, te stručnjacima partnerskih država. Skup je u Opatiji organiziran već peti put za redom, a ove godine suorganizator je, uz hrvatsku SOA-u i Slovenska sigurnosno-obavještajna agencija (SOVA).

Tema dvodnevnog skupa jesu mjere i aktivnosti koje se provode u prevenciji i suzbijanju terorizma. Konkretnije, razmatraju se aktualne sigurnosne prijetnje za Europu i NATO s naglaskom na povratak islamskih radikala i boraca ISIL-a sa ratišta u Siriji i Iraku. Raspravljat će se i o programima deradikalizacije za povratnike, kao i njihove obitelji.

Na opatijskom skupu sudjeluju i neki od ravnatelja civilnih i vojnih sigurnosno-obavještajnih agencija (s lijeva na desno): Goran Vasilevski (Vojna sigurnosna i obavještajna agencija Sjeverne Makedonije), brigadir Ivica Kinder (VSOA RH), Dejan Matijevič (Obavještajna i sigurnosna služba Ministarstva obrane Slovenije), Daniel Markić (SOA, RH), Rajko Kozmelj (SOVA, Slovenija), Goran Nikolovski (Uprava za sigurnost i protuobavještajni rad, MUP Sjeverne Makedonije), Zoran Ivanov (Obavještajna agencija Sjeverne Makedonije).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije