Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTITILI SU SASKOG IZBORNOG KNEZA
Povratak na članak

Hrvatska garda u Dresdenu: Ugledni plemići s ratnim iskustvom uz bok njemačkoj i švicarskoj gardi

Uza samog kapetana, u sastavu garde nalazili su se poručnik, zastavnik, nadnarednik, narednik, dva razvodnika, trubač te sami gardisti za koje su vrijedila unaprijed definirana pravila selekcije

Komentari 5

DU
Deleted user
00:37 12.01.2021.

I onda se na kraju pitas kako smo spali na ovo sto nam je Tile zacrto...........

VL
BA
Barbasmora
06:45 12.01.2021.

Veliki, povijesni, nepobjedivi i od samog Boga izabrani Cro narod je najbolji daleko ispred ostalih! Ponosimo se!

VL
MA
Mama
05:52 12.01.2021.

vise ovakvih tekstova sa malo vise orginalnih zapisa i crteza ili fotografija tih spomenika

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:38 12.01.2021.

U Hrvatskoj u Vojnoj krajini, koja je bila izuzeta od vlasti hrvatskog sabora, su postojale jedine obučene stalne profesionalne vojne postrojbe. Ove ovdje prikazane vojne postrojbe su izgleda plaćenici iz Hrvatske koji nisu bili dijelom graničarskih postrojbi, jer katolici, osim oficira, nisu mogli biti graničari. Često se na razne skupine i osobe lijepi hrvatsko ime iako nemaju veze s Hrvatima, pogotovo ako su neke postrojbe uradile zločine u ratu. I danas se svaki kriminalac u Italiji kojeg uhvati talijanska policija naziva u novinama Hrvatom zato što ima hrvatsku putovnicu.

VL
LU
luminax
08:16 12.01.2021.

Kada će biti neki tekst o Srbima Krajišnicima iz tog perioda , pošto se zna da su oni bili velika vojna sila na granici Austrougarske i turske imperije . interesantno je da hrvatski mediji o njima danas uopšte ne pišu , već samo o hrvatskim plaćenicima u zapadnim vojskama .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.