Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čitatelji Condé Nast Travelera:

Kakav uspjeh! Hrvatska iza sebe ostavila Njemačku, Austriju, Francusku...

Ljetni ugođaj u gradu Hvaru
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
VL
Autor
Radmila Kovačevć
06.10.2023.
u 12:57

Stižu nova vrijedna priznanja za Hrvatsku i hrvatski turizam

Čitatelji renomiranog američkog magazina specijaliziranog za putovanja Condé Nast Traveler uvrstili su Hrvatsku među svjetskih top destinacija. U sklopu dodjele prestižnih nagrada Readers' Choice Award 2023., Hrvatska je svrstana na 14. mjesto. Ispred naše zemlje nalaze destinacije kao što su Japan, Italija, Grčka i Irska, a za sobom je Hrvatska ostavila Njemačku, Veliku Britaniju, Austriju, Francusku...  Naša se zemlja, pri tom, našla i na popisu deset najgostoljubivijih zemalja Europe, a koliko je poznata i popularna na velikom američkom tržištu potvrđuje uvrštenje otoka Hvara među najbolje europske otoke te Dubrovnika među najbolje destinacije. Dubrovnik je pritom opisan kao najpoznatije i najomiljenije odredište u Lijepoj našoj te kao odlična polazišna točka za istraživanje hrvatskih otoka, dok je za otok Hvar istaknuto da je riječ o destinaciji koja nudi savršen spoj luksuza i rustikalnog štiha.

Nagrade Readers' Choice Awards najdugovječnije i najprestižnije priznanje izvrsnosti u industriji putovanja, a dodjeljuju se na osnovu glasova čitatelja Condé Nast Travelera koji su slali odgovore i ocjene temeljene na iskustvu stečenom tijekom svojih putovanja.

VEZANI ČLANCI

Inače, s američkog tržišta je u dosadašnjem dijelu godine stiglo 645.000 turista, koji su ostvarili 1,8 milijuna noćenja. Rezultat je bolji od lanjskog za 33 posto u dolascima i 23 posto u noćenjima. Prebačena je i rekordna 2019., i to za devet posto u dolascima i 12 posto u dolascima. Najviše se noćenja Amerikanci donijeli domaćinima u u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Hvaru i Rovinju, što i objašnjava natprosječno puno pozitivnih ocjena čitatelja Condé Nast Travelera za Dubrovnik i Hvar.

GALERIJA Brojni građani još uvijek uživaju na plaži: Stiže li nam kraj babljeg ljeta?

Ljetni ugođaj u gradu Hvaru
1/5

VIDEO Dinka iz Šarengrada nudi besplatan smještaj biciklistima: 'Ne naplaćujem ništa jer sam ovo naslijedila'

Ključne riječi

Komentara 3

SU
Superhero
14:44 06.10.2023.

pa koliko smo ovisni o turizmu trebali bi biti prvi.. u svakom slucaju da smo prije Austrije i Njemacke je sasvim OK ali da smo prije Francuske to je stvarno smjesno. ali eto, nek je pozitivan clanak

DE
Demokratura
13:55 06.10.2023.

Bravo za pozitivan članak 🤗

LE
lenger
17:22 06.10.2023.

U Francuskoj je neugodno (čitaj krajnje iritantno) i nesigurno (čitaj doslovno opasno) zbog horda izbjeglica koje maltretiraju turiste. A sto se Hvara tice, ne da nije lijep al 100m izvan grada smeče i auto gume a 3 km dalje, manje poznate plaze su zatrpane odpadom sa baustele. Neču biti negativan, al sam slike toga poslau u turističnu zajednicu pa nek se pobrinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije