Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska deportirala desetak sumnjivih migranata, neke je vratila s granice

Veći sigurnosni incidenti spriječeni su i zahvaljujući popisu džihadista koji je Hrvatska preko posrednika dobila od Bashara Al-Assada
28. lipnja 2016. u 08:20 8 komentara 4169 prikaza
imigranti
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Kako je objavila SOA u svom godišnjem izvješću, „razina terorističke prijetnje s islamističkih polazišta iz same Hrvatske je niska, iako se razina terorističke prijetnje povećala za cijelu Europu i unatoč postojanju radikalnih islamističkih enklava u susjednim državama”.

SOA navodi i da se „ od rujna 2015. RH našla na ruti migracijskog vala koji je prošao bez većih sigurnosnih incidenata te je do kraja godine kroz RH prošlo više od 600.000 izbjeglica i migranata”.

Hrvatski navijači, huligani, Hrvatska - Češka IVANA JAKELIĆ Godine toleriranja izgreda vratile su se kao bumerang tučnjava Godišnje izvješće SOA-e Sigurnost nacije: Hrvatska na oprezu zbog džihadista, velikosrpskih ekstremista i huligana Šef SOA-e Daniel Markić Marinko Jurasić Javnost SOA-e bitna zemlji opterećenoj tajnim službama

Evidentno je da su veći sigurnosni incidenti spriječeni zahvaljujući popisu brojeva lažnih putovnica, kojih je prema procjenama bilo više od 25.000, koje su, nakon ISIL-ova zauzimanja gradova Rake i Der Al Zora u Siriji, Mosula u Iraku i još nekih gradova, završile u rukama terorista, kao i popisu džihadista koji je, za razliku od svih europskih zemalja koje su ga odbile, Hrvatska preko posrednika dobila od sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada. Naime, kako doznajemo iz sigurnosnih izvora, zahvaljujući tom popisu Hrvatska je ove godine preko zračne luke deportirala desetak migranata koji su bili sumnjivi i koji su već bili ušli u Hrvatsku te tražili politički azil, a neke vratila i s granice.

Potvrđeno je to i u izvješću SOA-e u kojem se navodi „da je migracijski val poslužio i terorističkim organizacijama za prebacivanje njihovih pripadnika u Europu“. Da su ostale članice EU postupile kao Hrvatska i od Assada uzele popis džihadista, možda bi se spriječili teroristički napadi u Parizu i Bruxellesu. Naime, bivši ravnatelj Opće uprave za unutarnju sigurnost Francuske Bernard Squarcini kazao je kako je “prije dvije godine Francuska mogla dobiti popis svih Francuza, njih oko 800, koji su se borili u redovima terorističkih skupina u Siriji” koji im je ponudio Assad.

Međutim, rekao je Squarcini, tadašnji šef Ministarstva unutarnjih poslova i aktualni premijer Manuel Valls odbio je primiti popis jer “ne želi dijeliti informacije sa sirijskim diktatorom”. Bernard Squarcini otkrio je da je, zahvaljujući suradnji obavještajnih službi Damaska i Pariza, 2008. spriječen teroristički napad Al-Qa’ide u podzemnoj željeznici u Parizu.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar navijač
  navijač:

  Nadajmo se da je to početak kraja, ali kad se sjetim prvo muđahedina , pa onda talibana, pa al qaide, pa sad isil-a , čini mi se da dolaze sve gori i gori.

 • spica:

  nikad izbjeglice nebi kroz hrvstsku da nije bilo onog nulanovica.on je preusmjerio tok migranata iato kad bi preusmjerili tok neke rijeke

 • Bjelovar112:

  ovi decki sa prve fotke djeluju tak blago i mirno