Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja s caritasom

Hrvatska bratska zajednica donirala 200.000 kuna za izbjeglice iz Ukrajine

Franjo Bertović
01.08.2022.
u 18:42

Tijekom srdačnog susreta ravnateljice s. Jelena uručila je gosp. Bertoviću prigodnu zahvalnicu te odljev Vučedolske golubice – simbol stradanja ali i nade.

Potpredsjednik i ravnatelj članskih usluga Hrvatske bratske zajednice Franjo Bertović, sa suprugom Mirjanom, susreo se s ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelenom Lončar. Razgovarali su o višegodišnjoj suradnji Hrvatske bratske zajednice iz Amerike i Zagrebačkog Caritasa.

Ravnateljica s. Jelena istaknula je značajan doprinos i podršku HBZ djelovanju Caritasa, osobito u okolnostima potresa i ukrajinskog rata te goste upoznala s područnim radom Caritasa. Iznimnu zahvalnost uputila je Hrvatskoj bratskoj zajednici i svim njezinim članovima za sudjelovanje u akciji „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ tj. za donaciju u iznosu od 200.000,00 kn koja je iz HBZ stigla u Caritas.

Potpredsjednik Bertović prenio je pozdrave predsjednika HBZ gosp. Edwarda W. Pazo i glavne tajnice/blagajnice gđe Bernadette M. Luketich-Sikaras te ostalih članova Zajednice, istaknuvši da mu je velika čast i radost biti u prostorijama Zagrebačkog Caritasa, koji je svakodnevno u službi potrebitima ta da je neopisiv doživljaj biti iznova u Domovini i njezinu glavnom gradu.

Tijekom srdačnog susreta ravnateljice s. Jelena uručila je gosp. Bertoviću prigodnu zahvalnicu te odljev Vučedolske golubice – simbol stradanja ali i nade. Hrvatska bratska zajednica već 128 godina prati Hrvate u dijaspori, promiče hrvatsku kulturnu baštinu te pokreće i podupire humanitarne akcije. Više o djelovanju Hrvatske bratske zajednice u Americi na poveznici https://cfu.org/hr/dobro-nam-dosli

 

Komentara 1

Avatar cetinje
cetinje
20:31 01.08.2022.

Bilo bi bolje da su pomogli svojim Banijcima koji jos zive i jedu iz kontenjera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije