Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROŠE NOVAC KOD SUSJEDA

Hrvati zbog nižih cijena idu u šoping u Mađarsku i BiH: Evo kolike su uštede

Bosanski Brod: Po jeftinije gorivo Hrvati odlaze na crpke u susjednu državu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
09.02.2022.
u 10:22

U Mađarskoj je jeftinije i gorivo. Ondje se litra kreće oko 10 kuna. Najviše se isplati točiti u susjednoj BiH, gdje je litra goriva jeftinija za dvije i pol kune nego u Hrvatskoj

Iako je u Mađarskoj veći PDV nego u Hrvatskoj te on iznosi čak 27 posto, cijene su ondje niže zbog čega mnogi Hrvati odlaze k susjedima u kupnju. 

Šikloš je gradić na hrvatsko-mađarskoj granici udaljen oko sat vremena od Osijeka, gdje se često mogu vidjeti Hrvati u kupnji. 

– Uštedi se, kakva je situacija dobro je – kaže Nikola Dodić iz Čepina koji kupuje u Mađarskoj, pišu vijesti.hr. 

U Mađarskoj se može, kaže, uštedjeti i do 50 posto. Pogotovo otkad je mađarska vlada početkom mjeseca zamrznula cijene šećera, brašna, ulja, mesa i mlijeka.

U Mađarskoj je jeftinije i gorivo. Ondje se litra kreće oko 10 kuna. U Srbiji je Eurodiesel skuplji nego u Hrvatskoj, a jeftiniji Eurosuper. Cijene po litri niže su i u Sloveniji. Najskuplje je u Italiji gdje biste za litru izdvojili oko 13 kuna. Gorivo je jeftinije i u Austriji, a najviše se isplati točiti u susjednoj BiH, gdje je litra jeftinija za dvije i pol kune nego u Hrvatskoj. Tako na spremniku od 50 litara kod susjeda možete uštedjeti i 120 kuna.

– Imam vikendicu blizu Bosne tako da svaki put kad imam priliku definitivno tankam. 100 kuna uštedite na puni tank otprilike – kazao je Domagoj Ban iz Zagreba. 

I Srbija je još u prosincu zamrznula cijene osnovnih namirnica. U Sloveniji je hrana nešto skuplja, a država im je uvela jednokratnu pomoć od 150 eura za najosjetljivije.

VIDEO I cijene kave lete u nebo: Pripremite se na poskupljenja omiljenog napitka do travnja

Ključne riječi

Komentara 2

PS
psicocat
10:48 09.02.2022.

I ja većinu stvari kupujem u Sloveniji ušteda je velika pogotovo tehnika gume itd

OT
OtpOraš
11:10 09.02.2022.

Hvala anemičnom hdz-u. Od srca vam hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije