Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvava "slava"
Povratak na članak

Hrvati žarili i palili u ratu koji je trajao trideset godina

Pratio ih je loš glas, a neprijateljski vojnici su vjerovali kako u te uvježbane carske konjanike nema smisla pucati jer im tanad ne može nauditi

Komentari 6

Avatar punkufer
punkufer
13:47 12.05.2010.

Članak je zanimljiv. Jedina zemjerka autoru je da ima negativan stav prema žestini i snazi hrvatskih vojnika. Za svaku vojsku su žestina, snaga i količina straha koji ta vojska izaziva kod neprijatelja DOBRA stvar. Ako se već boriš onda ŽELIŠIŠ da te se neprijatelj boji, da osjeća strahopoštovanje i da te smatra neranjivim. Zar ne?

VL
AP
apolitičar
23:20 30.04.2010.

nažalost jedina stvar za koju je izgleda ovaj narod dobar. s tim si možemo dupe obrisat, osim ako netko može jesti stranice povijesnih knjiga. i moj predak je bio napoleonov general, i kaj ja imam od toga? osim da nass je 4 mil., a moglo nas je bit 8. a valjda i bolje...

VL
OB
-obrisani-
20:53 14.05.2010.

Bar da je u tome neki genijalni strateški um kao što je Napoleonov... a ne ovako, sirovo divljaštvo...

VL
OB
-obrisani-
18:08 17.05.2010.

Promjenila su se težišna stajališta o ratovajnu pa danas tako izgleda da su Hrvati bili divljaci! No, kad uzmemo u obzir tadašnja stajališta o ratovanju onda su oni bili idealna vojska za ratne poduhvate! Mislim da je jedina greška što su uvijek svoju hrabrost i neustrašivost ustupali drugima umjesto sebi! ali ... povjest nemožeš promjeniti!

VL
JA
japa
10:45 13.05.2010.

Bože ćime se ponose domoroci u godini 2010-toj!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.