Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada najavila nastavak potpore
Povratak na članak

Hrvati u Srbiji obilježili obljetnicu rođenja bana Jelačića

Proslava obljetnice rođenja hrvatskog bana, koju Hrvati u Srbiji slave kao jedan od svoja četiri nacionalna blagdana, počela je misom u njegovoj krsnoj župi Svetoga Jurja u Petrovaradinu

Komentari 4

DU
Deleted user
14:31 17.10.2018.

On je bio austrijski sluga i zlocinac. Kad je 1848 je izbila revolucija u Sjevernoj Italiji za otcjepljenje od Austrije tkzv. Milanski ustanak, Hrvati su na celu sa banom Jelacicem poslati da uguse taj ustanak, gdje su pocinili stravicna zvjerstva. Tom prilikom Marks i Engels napisali su slijedece stihove:........: Peitschen Gesindel in die Donau, Staupen fort das Freche Lumpenpack, Die Bettler, hongrig, inres Lebens mude, Ein Schwarm Landlaufer, Schelme, Vagabunden, Kroatenabschaum, niedre Bauernaknechte, Die ausgespien ihr ubersatigt land, Zu tollen Abend tuuern Sicherm untergang,.....................: u prijevodu na hrvatski:...... Batinom otjerati te bitange u Dunav. Sibajuci odgurati od sebe ovu drsku poganiju. Gladne prosjake, umorne od zivota. Copor bjegunaca, nevaljalaca, hulja, probisvjeta. Hrvatska govna ljudskoga roda, niske seljacke slugenjare. Koje je izbljuvala njihova presita zemlja. Da bi postali bijesni pustolovi i da bi sigurno propali.

VL
PA
pajper
14:42 17.10.2018.

Odakle njima pola miliona eura?poceli da se kurce..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.