Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvati iz Sydneya u samo dva dana prikupili 710.000 kuna za obnovu vukovarskog vodotornja

Sydneyski Hrvati vjeruju da će ovaj iznos na kraju biti i mnogo veći
24. svibnja 2016. u 21:48 50 komentara 7033 prikaza
vodotoranj
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Hrvatska zajednica u australskom Sydneyu u dva dana, u nedjelju i ponedjeljak prikupila je ukupno oko 150.000 australskih dolara za obnovu vukovarskog vodotornja, dakle oko 710.000 kuna!

Donatorska akcija započela je prošle nedjelje, koja se među Hrvatima u Sydneyu slavi kao nedjelja “Hrvatske baštine”, na kojoj je bilo prikazano bogatstvo običaja, izloženo mnoštvo alata, prikaza iz povijesti hrvatskih običaja i tradicijske kulture življenja hrvatskog puka. Obilježavana je 30. obljetnica rada hrvatskog naselja kardinala Alojzija Stepinca, a dok se oko obližnje crkve svetog Nikole Tavelića održavao piknik, u dvorani naselja za vrijeme svečanog ručka Marko Franović, poznati hrvatski poduzetnik iz Sydneya, svojim umijećem poticanja zajednice za razne korisne projekte još jednom demonstrirao je svoj dar. Od prisutnih je uspio prikupiti više od 100.000 australskih dolara za obnovu vukovarskog vodotornja, a u ponedjeljak, dan kasnije, taj iznos je već dosegao 150 000 dolara.

Sydneyski Hrvati kažu, budući da akcija za vukovarski vodotoranj "nije zapravo ni počela", da vjeruju kako će ovaj iznos na kraju biti i mnogo veći.

"Hrvatskoj zajednici i naselju kardinala Stepinca čestitamo 30. obljetnicu rada, a dragim Vukovarcima i svim Hrvatima u domovini i iseljeništvu šaljemo srdačan i topli pozdrav iz Sydneya", pozdravljaju tamošnji Hrvati.

>> I Hrvatska zajednica županija uključila se u obnovu vukovarskog vodotornja

>> Vrbanović: Nismo znali na koji račun trebamo uplatiti novac

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

  • styx67:

    Samo da ček ne pošalju po provjerenom poštaru Mesiću.

  • spica:

    sad mesic trlja bradu

  • koznazna:

    E sad ovisi ko ide sa torbom po tu lovu , kad se usput nešto izgubi i naplati porez i prirez ispadne da nemaju ni za kantu vode.