Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAMO DALEKO...
Povratak na članak

'Hrvati su u Srbiji ranjena zajednica. Za koga glasati bude li drugi krug, a u njemu Vučić i Šešelj?'

‘DSHV će pozvati Hrvate da izađu na izbore, ali nismo stali ni iza jednoga kandidata. Ne želimo se jasno svrstavati ni uz koga i mislim da je to najbolja moguća odluka’

Komentari 31

DE
dembinjo
10:58 24.03.2017.

pa za Beloga! Ave Beli..

VL
IV
ivanjoksimovic
11:21 24.03.2017.

Pa hrvatska manjina je u koaliciji sa Vucicem. Nekada su bili partner DS, a sada su uz Vucica. No to je tako mali broj glasaca ravan statistickoj gresci jer ih vecina i ne izadje na izbore. to je manje od 1% stanovnistva.

VL
DU
Deleted user
19:40 24.03.2017.

Prema naslovu ne vidim zašto su Hrvati u Srb u losijem položaju od Srba u Srb, glede recene dileme?

VL
DU
Deleted user
13:52 24.03.2017.

To je stvarno Skandal u Srbiji, trenutno imaju presjednika č. vojvodu Nikolića a mogući nasljednik č. vojvoda šešelj ili okorjeli ratnohuškać i č. Vučić, dali na to nemože ili ne želi nitko iz EU ili svjeta reagirat i reći -ći - to neide to su opasni ljudi za mir i stabilnost u regiji-.

VL
KO
Konstantinos
17:42 24.03.2017.

Dragi nasi vojvodanski Hrvati, stvarno ne razumijem jednu stvar. Vi se zalite da ne idete Vucicu i da bez njega nemozete nista rijesti, a da se malo ugledate na hrvatske Srbe? PA oni malo-malo pa idu na konzultacije u Beograd! Kada ste vi dosli organizirano u Zagreb? Kada ste zatrazili prijem i kada ste obavjestili hrvatsku javnost i medije sto se s vama zbiva? Zasto ne objasnite da vas je svake godine sve manje jer ste izlozeni suptilnom progonu i prijetnjama. U jednom selu, konkretno Opovu, nedaleko Beograda, prije 15 godina bilo je 250 Hrvata i 5-6 nijemaca. Danas, Imate 100 i vise Nijemaca a broj Hrvata u padu. Takoder raste broj "Vojvodana". Hocu reci zasto ne progovorite da ste zbog tihe i suptilne diskriminacije dovedeni u situaciju da se izjasnjavate kao Nijemci, Vojvodani pa cak i Jugoslaveni!!! Izgleda da se u vojvodini nastavlja ne principijelna politika protiv Hrvata kako bi se njihov broj sto vise smanjio i kak ne bi bili gotovo nikakav politicki faktor. Izaberite i vi jednog Pupavca pa ga malo-malo saljite u Zagreb, mozda ce srpski prijatelji napokon shvatiti da od razaranja hratskog etnickog korpusa nece imati nikakve koristi. Nista necete izgubiti, ali vas je problem sto su vam podmetnuli hrpu "spavaca" koji se u kljucnom trenutku "aktiviraju" i sprijece bilo kakvu hrvatsku samosvest. Probajte malo glasnije traziti samo vasa ustavna prava. Sad vidim da HR s totalnim pravom moze traziti od Srbije da Hrvate konacno tretira na europski nacin.

VL
ML
mladenov
11:39 24.03.2017.

Srbi za Srbe...

VL
KO
kontraš
18:44 24.03.2017.

To je tako kad sami medju sobom ste nesložni, aj te kod Pupija na skolovanje.U politici nema ljubavi samo interes....a koji je vaš interes???????

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
11:05 24.03.2017.

Pa bolje da glasaju za Šešelja on se javlja u domoljubnu emisiju koju vodi enciklopedista Bujanec.

VL
KO
Konstantinos
17:49 24.03.2017.

Kako nemate za koga glasati? Glasajte za Jovanovica, on je osoba od povjerenja, bio je pucki pravobranitelj, zar ne vidite kolika je zrtva i koliko mu podmecu, pa bas zbog toga sto su ga se zeljeli rijesiti vi bi ste trebali imati toliko mudrosti i pomoci mu da mu povjerite svoje glasove, ako nista onda barem iz principa pa probajte nagovoriti vase susjede Rusine, pa mozda i Madare... Dajte se mrdnite i trazite vasa prava za koja ni neznate kakva su.

VL
DU
Deleted user
10:56 24.03.2017.

Za niti jednog,oba dva su veliko srbi i četnici.

VL
MA
Marcano
10:59 24.03.2017.

Pored naših političara Hrvati su i u Hrvatsko ozbiljno ranjena zajednica. Na žalost.

VL
DE
desperadikus
12:44 24.03.2017.

Dosta Hrvata u Srbiji ?

VL
IG
Igornob
19:37 30.03.2017.

Lider Hrvata u Srbiji je Ivan Pernar jer jedini on brine o nama. Pernar je pozvao sa svoje fajsbuk stranice u par navrata da se glasa za Ljubišu Preletačevića Belog. Tako da će većina Hrvata tako i glasati. Pernar imaa mnogo fanova i među Srbima. Ovi oko DSHV samo gledaju svoje interese, svoje položaje i nije im stalo da nacije. Pokušali su nas prodati Vučiću četničkom vojvodi. Nikada mu ta titula nije oduzeta. Glasamo za Belog on nam donosi mir i sigurnost i nama i svim ostalim nacionalnim manjinama. A vodi nas Pernar svidelo se to netkome ili ne. Živi Zid!

VL
Avatar aStrahota
aStrahota
18:29 24.03.2017.

SDSS je uvijek uz pobjednike na izborima jer Pupovac voli vlast ,ali mislim da Hrvati u Vojvodini moraju iznijeti svoj stav o kandidatima, makar još 100 godina bili u oporbi, Neće im valjda Pupovac biti uzor?

VL
KO
kontraš
18:48 24.03.2017.

Dve najvece nac. manjine u Srbiji Madjari i Bošnjaci su se oprerlili za Vučića a vi i dalje pametujte i saradjujte sa DS koja je vladala 10 god a problemi su jos tu samo u manjem broju što je i kolinda izjavila, znaci Vučic vam ide na ruku.

VL
Avatar dobry
dobry
21:18 24.03.2017.

Da li ovaj put A. Vučić misli ozbiljno proeuropski, obzirom da je politički eliminirao Tomu grobara!!?...ili, obzirom da im je propao SANU II, traži predah i smišlja SANU III...

VL
DU
Deleted user
22:02 24.03.2017.

Kada bi svi bili malo objektivniji,zivot bi bio mnogo laksi.Poznajem vrlo uspesne Hrvate u Srbiji,kao i uspesne Srbe u Hrvatskoj.Ni jedni ni drugi se ne zale.Niko ih ne proganja,niti se dodvoravaju vlastima,da bi uspesno ziveli.Uspesan covek ce i u Sahari uspeti,a neuspesnom ne pomaze ni zivot u bogatim drzavama.Svako neka glasa za onog,za kojeg misli da mu je najbolji.Ako ne zeli,moze ostati kod kuce,uz pivo i jeftine serije.Toga barem uvek ima.Da zivim u Hrvatskoj,isao bih na izbore,i glasao bih,i barem na taj nacin pokazao postovanje prema drzavi u kojoj zivim.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
21:30 24.03.2017.

Ovaj novinar je ili zlonamjeran ili potpuno neupućen u tamošnju situaciju jer citira Mirka Bajića i njegov "Savez bačkih Bunjevaca".Riječ je naime,o Miloševićevoj konstrukciji odvajanja Bunjevaca od Hrvata u čemu je dotični Bajić jedan od perjanica te zločinačke manipulacije.Jedino što tamo hrvatski diše okupljeno je oko DSHV-a.

VL
Avatar Bosnjak1941
Bosnjak1941
10:59 24.03.2017.

To veliko srbi kako je smijesno......a gde je ono srbo cetnici jugokomunisti udbasko zlocinci......

VL
LI
lipnjak
11:05 24.03.2017.

Za Plenkovica on zna kako podvalit onoga sa manje glasova.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.