Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Hrvati su jedna od najbolje integriranih manjina u Njemačkoj

Akcijski plan koji sadrži mjere za bolju integraciju osoba sa stranim korijenima u Njemačkoj predstavljen je u povodu 5. Integracijskog summita 31. siječnja 2012. u uredu kancelarke (Kanzleramt) Merkel
02. veljače 2012. u 10:49 9 komentara 6 prikaza
Angela Merkel,iseljenici
Foto: VL

Njemačka kancelarka Angela Merkel objavila je s predstavnikom hrvatskih useljenika Mijom Marićem 12-mjesečni ''Nacionalni akcijski plan za integraciju''.

Akcijski plan koji sadrži mjere za bolju integraciju osoba sa stranim korijenima u Njemačkoj predstavljen je u povodu 5. Integracijskog summita 31. siječnja 2012. u uredu kancelarke Merkel. Na summitu su, između ostalih, sudjelovali i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj Mijo Marić, državna ministrica za integraciju Maria Böhmer, ministrica pokrajine Thüringen Christine Lieberknecht i Ali Toprak.

Kancelarka Merkel na summit je i ove godine pozvala predstavnike svih većih migrantskih skupina te zastupnike svih društvenih skupina u Njemačkoj. Čak 400.000 osoba s hrvatskim korijenima živi u Njemačkoj pa su Hrvati peta po veličini migrantska skupina u toj zemlji koja uz to ima i najvišu kvotu maturanata, najviši postotak zaposlenih žena i najmanju kvotu nezaposlenih.

– Raduje me da smo kao najvažniji lobistički organ i krovna udruga Hrvata mogli doprinijeti u izradi ovog za njemačko društvo vrlo važnog plana. Ujedno je to i dokaz za visok ugled HSKNJ-a i Hrvata općenito kao vrijednog i poštenog naroda. Tek je nedavno kancelarka Merkel u povodu svojeg dolaska u RH brojne iseljene Hrvate nazvala mostom između Njemačke i Hrvatske – izjavio je Marić.

Petra Dugandžić
detalji privukli pažnju
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Bruketa&Žinić&Grey
Bruketa&Žinić&Grey
Ideje koje donose rezultate
  • -obrisani-:

    da, ali i u smetlarstvu

  • cazmatrans:

    svi su dobro integrisani samo divljac poput arapa i turaka se uporno odupiru civilizaciji.

  • -obrisani-:

    N aravno integrirani su duboko u njemackoj kucici za poslugu