Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANCI U NJEMAČKOJ

Hrvati su jedna od najbolje integriranih manjina u Njemačkoj

Angela Merkel,iseljenici
VL
02.02.2012.
u 10:49

Akcijski plan koji sadrži mjere za bolju integraciju osoba sa stranim korijenima u Njemačkoj predstavljen je u povodu 5. Integracijskog summita 31. siječnja 2012. u uredu kancelarke (Kanzleramt) Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel objavila je s predstavnikom hrvatskih useljenika Mijom Marićem 12-mjesečni ''Nacionalni akcijski plan za integraciju''.

Akcijski plan koji sadrži mjere za bolju integraciju osoba sa stranim korijenima u Njemačkoj predstavljen je u povodu 5. Integracijskog summita 31. siječnja 2012. u uredu kancelarke Merkel. Na summitu su, između ostalih, sudjelovali i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj Mijo Marić, državna ministrica za integraciju Maria Böhmer, ministrica pokrajine Thüringen Christine Lieberknecht i Ali Toprak.

Kancelarka Merkel na summit je i ove godine pozvala predstavnike svih većih migrantskih skupina te zastupnike svih društvenih skupina u Njemačkoj. Čak 400.000 osoba s hrvatskim korijenima živi u Njemačkoj pa su Hrvati peta po veličini migrantska skupina u toj zemlji koja uz to ima i najvišu kvotu maturanata, najviši postotak zaposlenih žena i najmanju kvotu nezaposlenih.

– Raduje me da smo kao najvažniji lobistički organ i krovna udruga Hrvata mogli doprinijeti u izradi ovog za njemačko društvo vrlo važnog plana. Ujedno je to i dokaz za visok ugled HSKNJ-a i Hrvata općenito kao vrijednog i poštenog naroda. Tek je nedavno kancelarka Merkel u povodu svojeg dolaska u RH brojne iseljene Hrvate nazvala mostom između Njemačke i Hrvatske – izjavio je Marić.

Komentara 9

OB
-obrisani-
11:52 02.02.2012.

da, ali i u smetlarstvu

CA
cazmatrans
13:19 02.02.2012.

svi su dobro integrisani samo divljac poput arapa i turaka se uporno odupiru civilizaciji.

OB
-obrisani-
11:36 02.02.2012.

N aravno integrirani su duboko u njemackoj kucici za poslugu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije