Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČARI DROGE

Hrvati, Slovenac i Srbin kokain brodom isporučivali u Europu

drogerašica
Foto: ilustracija
26.11.2014.
u 16:52

Biznis su uspješno vodili od lipnja 2002. do kraja studenoga 2013., a onda su pali u ruke istražitelja

Prvo su kokain kupovali na ilegalnim tržištima Južne Amerike i Afrike, a potom su ga brodom isporučivali u Europu. Vođa uhodane ekipe krijumčara, 30-godišnji J. A. iz Hrvatske koordinirao je kupovinu i isporuku više od 50 kilograma kokaina, a svoje pomoćnike slao je u Kolumbiju, Nizozemsku, Sloveniju, Hrvatsku... Oni bi u međuvremenu pronalazili i obučavali osobe za krijumčarenje diljem Europe i prikupljali novac za njegovu kupovinu koji su onda uplaćivali iz različitih mjesta u Hrvatskoj, Nizozemskoj i susjednim državama.

Biznis su uspješno vodili od lipnja 2002. do kraja studenoga 2013. Kao frekventno mjesto dogovora oko krijumčarenja spominje se Vukovar, ali pregovore su vodili diljem Hrvatske, Slovenije i drugih europskih država. A onda su pali u ruke istražitelja.

Od kraja prošle godine pod lupom USKOK-ovih istražitelja troje je Hrvata, J. A. (30), N. B. (30) i M. R. (48), Slovenac, S. H. (48) i državljanin Srbije D. A. (39). Nakon iscrpne višemjesečne istrage, USKOK je u srijedu podignuo i optužnicu protiv njih pred Županijskim sudom u Osijeku. Na teret im se stavlja zločinačko udruživanje i neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu tog udruženja. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika, dok će se ostali vjerojatno braniti sa slobode.

>> Renato Prajz: Nisam oteo te ljude, ali sam švercao koku i ubio čovjeka

>> 'Pala' dva Ukrajinca i Srbin s tonom kokaina na jahti kod Kanarskih otoka

Komentara 8

ZA
Zahumlje
19:03 26.11.2014.

Na ovim prostorima je sve naopako. Miran i pošten svijet se svadja a kriminalci suradjuju.

Avatar zong
zong
17:20 26.11.2014.

Možda Juga i nije bila umjetna tvorevina kako to neki žele danas prikazati! Ipak je Juga u krvi...;-))

AS
asper
18:56 26.11.2014.

Hrvati, Slovenac i Srbin kokain brodom isporučivali u Europu...ovo liči na početak vica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije