Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATO O REFORMAMA I AFGANISTANU
Povratak na članak

Hrvati se povukli ne mareći puno za načelo ‘zajedno smo ušli, zajedno ćemo izaći’

9592 vojnika iz 36 zemalja koje su članice NATO-a ili su zemlje partneri, sudjeluje u misiji odlučne potpore u Afganistanu

Komentari 67

ZA
zagabria5
18:42 18.02.2021.

To je OK Amerika nam ništa ne pomaže a Biden je koliko vidimo pljuvao i Tuđmana i Hrvatsku izjednačavajući napadnutu zemlju sa agresorom. A svoju zemlju začudo nije ukorio kada su počistili indijance, ratovali sa pola svijeta a u WWII Japance strpali u logore do kraja rata. Neka si ratuju sami a mi moramo više misliti na sebe a manje na nekakve tobožnje saveznike koji su to samo ako njihovim interesima odgovara

VL
JB
jonny_bravo
17:38 18.02.2021.

Bogami nismo zajedno ušli!

VL
Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
18:56 18.02.2021.

Ameri su čudna biljka u Afganistanu se bore protiv terorista a u Siriji se bore uz teroriste,ali zato imaju jednu stvaru koja je stalna to je da gube u svim osvajačkim ratovima od Vijetnama po do danas

VL
NO
Nogalo
19:10 18.02.2021.

Ništa drugo od Bidena i nismo očekivali, nego da nastavi "širiti američku demokraciju" po svijetu, drugim riječima ratovati.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
17:55 18.02.2021.

Jedan veliki plus za Milanovica.sta ima radit tamo HV u tudoj zemlji. Bravo Milanovicu,spasio ih pogibije.Vec nigdje niti slova u nasim medijima.U Spaniji je oravi kaos gledam tu na TV u Moskvi..Barikade u Madridu Kataloniji puno pvrjedeni .Pravi rat na ulici tuce polucija prosvjednike djevojke zene strasno kako tuku .To je demokracija.Sta kazu domaci amerikanci.

VL
Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
17:51 18.02.2021.

Rusi su izgubili rat u Afganistanu, NATO je (će) izgubiti rat u Afganistanu. Najkasnije dvije godine nakon povlačenja NATO snaga Talibani će svrgnuti instaliranu vladu i preuzeti vlast...

VL
TV
Tvrdjava
22:35 18.02.2021.

I Slovrnija je povukla svoju vojsku " oba instruktora"

VL
Avatar Foton
Foton
05:36 19.02.2021.

Talibani hoce primitivni islam zauvijek, Ameri potrosili desetke milijardi dolra da ih civiliziraju, ali ne ide pa ne ide. Sto drugo nego doma, sto se vec i dogodilo, ostalo tisucu, dvije vojnika, za Ameriku to je kao i nista za vojsku od 2 miliona ljudi.

VL
DU
Deleted user
08:18 19.02.2021.

Trump nije započeo niti jedan rat vec ih je okončao. Za vrijeme Trump-a nismo imali neke velike terorističke napade i prijetnje. “Mir kroz snagu” je bio njegov moto i ne vidim kako se netko može suprostavljati tome. Tražiti od drugih članica da povećaju doprinos je normalno. Dok Njemačka gradi ceste i brine se o zdravstvu svojih državljana, Amerika izdvaja za NATO cestverostruko zanemarujući potrebe vlastitih državljana. Biden je “Joke”. Zar netko uopće vjeruje da on nešto razumije i da dam odlučuje?

VL
Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
17:46 18.02.2021.

Mi odlazimo s Trumpom. Bidena ne volimo. Nisu nam dali kupit avione. Nek odj.bu!

VL
VI
Vito
07:11 19.02.2021.

Zašto pokušavate obmanuti čitateljstvo??? Nije Hrvatska otišla u Afganistan zajedno. Hrvatskoj je nasilno nametnuta ta "misija". Ako ne idete u Afganistan, nema ulaska u EU. Koliko je urbi et orbi poznato vjerski rat u Afganistanu započet je dok je Hrvatska još bila u yugoslaviji i podupirala talibane u borbi protiv kapitalističkih sila koje su im uništavale poljoprivredna polja zasijana unosnim bijelim makom. Da talibani nisu srušili "blizance" ne bi USA niti krenule u "protunapad".

VL
SI
sisavac
07:13 19.02.2021.

ma tko je zajedno ušao, pa da zajedno izlazi?! jel hrvatska 2001.-e godine napala afganistan? jel tamo ratovala? nije. kad je rh poslala svoje vojnike tamo? i zašto? što amer sa svojim australcima i englezima, kanađanima, nije ostao tamo sam držati okupaciju? baš je perfidna igra bila, sad najednom razoreni aganistan prikazivati kao neku savezničku misiju. nisam fan zokija, al ga tu podržavam, otpočetka govori da nije to naš sukob ni rat ni naš interes. jeste se ikad zapitali što je uzrok napada i okupacije afganistana. dal su talibani ikad kome predstavljali prijetnju? zašto tako brzo... što se htjelo prikriti tom brzom akcijom, agresijom? koga se štititlo? i najvažnije, kome su usta začepljena ratom protiv terorizma? gdje su mediji bili kad je trebalo paziti na objektivnost?

VL
Avatar dražen
dražen
10:55 19.02.2021.

novoskovana poslovica: tko s amerima grabu kopa, sam u nju pada !

VL
VI
Vito
07:34 19.02.2021.

vili beroš je jasan dokaz da hrvatski vojnik nema što tražiti u Afganistanu. Jedan hrvatski vojnik se vratio u Hrvatsku gdje ga je pijana vozačica "pretvorila u kvadriplegičara. Sad bivši hrvatski vojnik ima 83 % invaliditeta i stan. Žena ga s djecom napustila. Lakše joj upravljati quadom, nego quadriplegičarom. Novci koje je prije dobivala, kad je hrvatski vojnik ponosno otišao "trbuhom za kruhom" u Afganistan, više ne dolaze pa joj, niti državi, više nije koristan. Zašto bi itko više stradao daleko od domovine, kad u domovini niti žena ne brine o "junacima i herojima" koji više ničem ne služe niti koriste???

VL
DU
Deleted user
19:21 18.02.2021.

Sto smo radili u Afganistanu? Kako time stitimo nase interese?

VL
DU
Deleted user
10:40 19.02.2021.

Uopće nismo zajedno ušli! Hrvatski kontigent je ušao nakon što je Afganistan već bio okupiran od strane SAD!

VL
IJ
istina___jako_boli
14:25 19.02.2021.

Kako radis, tako ti se i vrati.

VL
VI
Vito
07:28 19.02.2021.

Baš me zanima zašto bi hrvatski vojnik morao biti u ratnoj zoni daleko od Hrvatske??? Zar niste ništa naučili od povijesti??? Hrvatski vojnik je u povijesti ginuo po mnogim svjetskim bojištima, a Hrvatska nikad nije bila niti imperijalistička, niti kolonijalna sila, veće je uvijek morala "poslušno", praktički su ih oduzimali obiteljima, slati svoje sinove u tuđe ratove. Da nema opravdanja dokazuju hrvatski suci - uhvačeni dileri kokaina ne završe niti u doživotnom zatvoru, kamoli na streljani. A navodno se NATO-OTAN bori protiv kokainske mafije kojau Afganistanu proizvodi dorgu za EU tržište.

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
06:56 19.02.2021.

Nikada se americki vojnici nece povuci s iatoka,posebno ne iz Afganistana,jer to je najveca plantaza droge za americko trziste,isto kao sto je amerika najveca "plantaza"oruzja na svjetu.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
16:11 19.02.2021.

"Brane" Hrvatsku na Hindukušu,koji heroji.Da li će i oni oboljeti od PTSP-a i otići sa 40godina(ili prije) u "zasluženu" mirovinu?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.