Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESENSKI EUROBAROMETER
Povratak na članak

Hrvati ponovno euroskeptičniji i od Britanaca

Da se stvari u Hrvatskoj kreću u dobrome smjeru, misli samo 12 posto hrvatskih ispitanika, dva postotna boda više nego u prethodnome istraživanju, zaključenome tek koji dan prije Sanaderove iznenadne ostavke na premijerski položaj.

Komentari 43

PU
puljanin
15:41 14.12.2009.

Ovo niže napisano se odnosi na onog četnika i hrvatomrsca \'kama čedo\'! Jedino M. TUĐMAN JAMČI PROMJENE U DOBRTOM SMJERU!

VL
MU
Mućanin
16:15 14.12.2009.

Re:prodigy! Ma vidi ti kako se Slovenac brine za naše financisko stanje u budućnosti i kako samo, oni izvana, mogu donjeti boljitka hrvatskom radniku!!!

VL
PI
Pippo9
16:19 14.12.2009.

Mi smo takav narod da smo protiv svega al ulazak u EU bi nam donio puno dobrih i korisnih stvari koje bi ubrzale naš boljitak

VL
OJ
Ojhaa
16:21 14.12.2009.

Nama u EU sigurno ne trebaju nikakvi novi oportunisti i euroskeptiki jer imamo več postoječih dovoljno, pa sam osobno protiv hrvatskog ulazka. Baš šteta što se hrvatska vlada toliko guzi u EU ako to nije po volji zapravo nikoga osimm krupnog kapitala....

VL
ST
stipe11
16:22 14.12.2009.

Želite li da naše Jadransko more postane Europsko more? Mi ne želimo! Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

VL
PI
Pippo9
16:56 14.12.2009.

Ulazak u EU bi doprinjeo boljitku naših rađana i omogućio 3,5mlrd eura za razvoj

VL
PO
podravec
16:56 14.12.2009.

Zatrpajmo ovaj masonski sud ove godine sa još većim brojem čestitki našem junaku. Adresa:P.O. Box13888, 2501EW The Hauge, The Nederlands I ostali nači zatoćeni branitelji su na istoj adresi osim Darija Kordića, koji je premješten u Graz. Adr. Justizanstallt Arlau,, Herrgottweisgasse 50, A-8020 Graz, Austria.

VL
BO
Bojovnik
05:12 15.12.2009.

Pippo9 Koji si ti bedak, pljuneš parolu tipa Trst je naš.Ma koji boljitak mamlaze u EU, i kojih 3,5 milijarde Eura će nama pomoći ? Postali smo zadnja rupa na svirali EU, hebu nas kao sanske koze, a naša Vlada još pita koliko duboko da primimo kitu od EU. Koja je članica do sad platila tolliku cijenu za ulazak ? Jebem ti ovakvu politiku i EU i sve političare.

VL
TL
tvrdi_l
09:56 15.12.2009.

Prednost ulaska u EU:Stranci ce djelomice maknuti korupcionase i parazite koji zive na racun naroda.A sto se onda dogodi:Ti stranci su vec prilagodili zakone kako njima odgovara da bi zauzeli mjesta uklonjenih korupcionasa i parazita i dalje nastavili iskoristavati Hrvatsku i njen narod.Neokolonijalizam koji je i bez EU nazocan,a poslije ce biti jos gore.Strane firme,trgovacki lanci,banke u stranom vlasnistvu.

VL
NE
neni
13:48 15.12.2009.

Nije problem u Europskoj uniji, problem je što mi imamo sve redom NESPOSOBNE političare, koji nisu u stanju funkcionirati u toj Uniji i štititi interese nacije, bilo ekonomske ili teritorijalne. Oni sebe vide tam\' u foteljama i to im je isključivo cilj, a kak\' SU BLESAVI TAK\' JE SVE TO PROZIRNO!

VL
OB
-obrisani-
20:30 15.12.2009.

da su zemlje evropske unije dozvolile glasovanje svojim biracima, danas bi se ta unija svrla na sloveniju, bugarsku ili rumunjsku. zasto evropski parlamenti nisu dozvolili gladovanje, vec su isti donijeli odluke bez raspisivanja referenduma

VL
IZ
izbrisan
07:46 17.12.2009.

radant stavlja sve nedace na teret kominterni,kako mi se cini kroz SDP.Nije kominterna nas problem,iako je na djelu kroz opoziciju ali i poziciju.Nama samo treba veliko spremanje,koje je ipak krenulo.Samo pitanje je dokle ce stici,i tko ce se usuditi dignuti tepih,pod koji je godinama sve gurano.U danasnjoj situaciji EU nam ne znaci ama bas nista.Nije nam dovoljno ocistiti samo pred vratima.Nuzna je temeljita unutarnjs deratizacija i dezinsekcija.Kad to obavimo,EU ce nam biti najmanje vazna stvar.

VL
OB
-obrisani-
19:37 14.12.2009.

Preokrenut će se javno mnijenje u što god treba.

VL
OB
-obrisani-
15:11 14.12.2009.

Rijetko se događa da bilo koja država dobiva priliku poslati zvučnu povijesnu poruku cijelom demokratskom svijetu, posebice Europi i EU. Hrvati ne će glasovati samo za osobu koja će voditi njihovu državu, već i za put kojim će ih ta osoba voditi. 27. prosinca hrvatski narod ima mogućnost reći svjetskim elitama da su umorni od strane dominacije, iscrpljeni ucjenama i podmićivanjem. Mogu ponosno ponovno preuzeti svoju državu i zaustaviti izdaju i političku/gospodarsku bijedu koja se sručila na mladu državu. Vrijeme je za slanje takve poruke. A koji je bolji način od izbora sina čovjeka koji je Hrvatsku postavio na zemljovid. Tuđman!

VL
PU
puljanin
15:18 14.12.2009.

Nerazumljiv je raskorak u promišljanju pristupa EU između glasaća i onih koji ih politički zastupaju! Mislim da je Miroslav Tuđman najbliži razmišljanju većine Hrvata naime da je EU politički kartel interesa i da se prema njemu treba tako i odnositi. Ako nam je interes veći da u nju uđemo OK, ali ako nije onda se treba inziztirati na zaštiti svojih temeljnih interesa pa i pod cijenu ne ulaska! Osim toga nije Hrvatskoj svaka EU prihvatljiva već jedino ona kao zajednica suverenih nacija, a danas se EU gradi kao federalna birokratska tvorevina koja je u rukama nekoliko multinacionalnih koncerna!

VL
RU
rudolf
15:18 14.12.2009.

Bilo bi \"dobro\" da odbijemo eu,tada bi bili \"svoji na svome\" i tek tada bi došlo neophodno triježnjenje,to bi bio novi početak,bilo bi jako bolno,ali to nam je jedina šansa,da shvatimo gdje se mi u stvari nalazimo.zato birajmo miroslava da nas otrijezni i stavi na mjesto.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:23 14.12.2009.

Razlika je u tome što Englezi već imaju sređenu državu, pa što će im evropska unija. A mi vapimo za redom i blagostanjem, koje očekujemo tim ulaskom.

VL
PU
puljanin
15:28 14.12.2009.

Naivan je onaj koji misli da će mu netko drugi DOBRO urediti državu! Drugi će je uređivati po svom INTERESU, a nekakvoj pravičnosti! Bar mi Hrvati dobro znamo kako nam je bilo dok su nam drugi \'uređivali\' Lijepu našu! Jedinoo odnos snaga u Hrvatskoj treba biti odlučujućoi čimbenik kod toga. Sjetimo se Mađara, Nijemaca, Austrijanaca, Talijana, Srba...

VL
MU
Mućanin
15:29 14.12.2009.

RE:rusrus! Ja isto mislim da samo Miroslav Tuđman stoj za preokret u politici prema EU diktatu i poniznu politiku naših političara. Samo se bojim da su Hrvati pre umorni od politike i političke korupcije u hrvatskoj!!!

VL
ST
stipe11
16:47 14.12.2009.

Jedino Hrvatska! Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.