Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurobarometar
Povratak na članak

Hrvati optimisti o budućnosti EU

U Hrvatskoj 43 posto ispitanika ima potpuno pozitivnu sliku o EU, što je četiri posto više nego lani, a njih 13 potpuno negativnu, što je pad od pet posto. Govoreći o budućnosti Unije, 65 posto anketiranih u Hrvatskoj su optimisti, a njih 31 posto pesimisti.

Komentari 4

MO
moškov
10:18 07.08.2019.

eu je federacija neravnopravnih drzava i naroda i raspasti ce se kao i svaka umjetna drzava....samo nacionalne drzave sa fer vodstvom ima buducnost.....mu strasno gubimo svoj identitet jezik kulturu materijalna bogatstva...evo primjera ...madari kontroliraju nebo ....talijani banke i more nase...rusii istocnu slavoniju....a gdje su hrvati ....bjeze u inozemstvo.....vodstvo drzave je nedoraslo voditi narod i drzavu....itd

VL
I1
ing-12345
07:38 07.08.2019.

Ovo je klasičan primjer lažne vijesti. Istina je da 57% građana Hrvatske ne podržava EU a to je velika večina.

VL
DU
Deleted user
10:21 07.08.2019.

Opet EU propaganda. Naslov kaze "Hrvati optimisti o buducnosti EU". Racuna se na to da vecina ljudi cita samo naslov a ne cijeli tekst. Medjutim, onda usred teksta - ako se pazljivo cita i filtrira masu gluposti i nebitnih podataka koje je novinar nadrobio - mozemo naci ovo: "Povjerenje u EU...[u Hrvatskoj je izrazilo]...46 posto ispitanika – dva posto manje nego na prijašnjem ispitivanju u jesen 2018". Znaci - 56% nema povjerenja, pa je naslov je trebao glasiti "Povjerenje Hrvata u EU opada" ili "Vecina Hrvata nema povjerenja u EU"... ali jasno, takvo objektivno novinarstvo novcano bi bilo neisplativo, pa... Uglavnom - Zivio drug Plenky! Zivio "fake news"!

VL
Avatar DragorTr
DragorTr
07:46 07.08.2019.

Hrvati su poznati kao posten i pametan narod. Ipak, od stoljeca sedmog stvari nam idu svakako, samo nikako dobro ili normalno. Jedni tvrde da su problem nesposobni korumpirani politicari koje mi uvjek iznova rado biramo, ali ti koji to tvrdee klevecu i lazu. Posto sami sebi sigurno nismo krivi što nam je ovako lose, uvjek moramo imati, i imamo dezurne krivce koji vec preko 1300 godina budno paze, a Boga mi i trude se da u Hrvatskoj ne bude bolje. Dosad su dezurni krici bil; Franci, Mlecani, Turci, Austrijanci, Madjari,Zidovi do malo suvremenijih omiljenih nam krivaca Srba, pa komunjara-antifa, antiantifa-ustasa, masona, prigodnih krivaca Janeza, Bosnaka-Muslimana,,,,,,, nadam se da ce mi oprostiti one koje nisam spomenuo... Uglavnom, da nam je dobro, n i j e. Zato, dezurnih krivaca nikad dosta. Sad kad su Srbi ipak vecinom u Srbiji, Slovenci ko i prije u Sloveniji,,,,,, komunjare em sto izumiru em su najveci problem samima sebi,,,,,,,, EU tu dodje ko narucena,, ono EU tako hoce, i stoga nikako ne bi bilo dobro da EU propadne ili da Hrvatska iz EU izadje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.