Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bakir Izetbegović:

'Hrvati će morati prihvatiti da neće dobiti treći entitet u BiH'

Bakir Izetbegović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
30.10.2014.
u 07:25

Izetbegović tvrdi da će, pak, Bošnjaci morati prihvatiti "realnost" da se neće ukinuti Republika Srpska, a Srbi da neće ukinuti Bosnu i Hercegovinu

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović kazao je da će Hrvati u BiH morati prihvatiti "realnost" da neće napraviti treći entitet, piše Večernji.ba.

Izetbegović tvrdi da će, pak, Bošnjaci morati prihvatiti "realnost" da se neće ukinuti Republika Srpska, a Srbi da neće ukinuti Bosnu i Hercegovinu. – Unutar tih realnosti svi ćemo, živeći s druga dva etniciteta i snažnom grupom ostalih građana, morati naći neka srednja rješenja – rekao je Izetbegović u intervjuu za BHRT.

On tvrdi da će hrvatski predstavnik u Predsjedništvu Dragan Čović svoje zahtjeve morati svesti u realne granice i nešto što je prihvatljivo i Bošnjacima, a to je mehanizam koji će Hrvatima omogućiti da izaberu koga hoće, ali ne nekom nacrtanom kartom ili izbornom jedinicom koja će segregirati nekoga.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Izetbegović, Čović i Ivanić novi članovi Predsjedništva BiH

>>Ni Mirjana Hrga nije mogla spasiti Al Jazeeru od debakla

Komentara 105

DI
didazeljko
08:27 30.10.2014.

Hrvati će "morati" ili Hrvati ne će "dobiti"reče Bakir.Dragi Bakire "slavni " sine još "slavnijeg Ti oca,proslavljenog izjavom "ovo nije naš rat",kada su Srbi ravnali Ravno u BiH,istina je Hrvati ništa dobiti neće,nego će morati uzeti ono što je njihovo a to je RAVOPRAVNOST u njihovoj BiH.Pamet u glavu i stoj mi dobro!

DU
Deleted user
08:15 30.10.2014.

Gdje su sad Pusićka i Josipović sa svojim komentarima?

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
08:44 30.10.2014.

Je su to instrukcije iz Turske?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije