Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanija odsječena zbog novog soja koronavirusa

Hrvat zapeo u gužvi kod Dovera: Ne možemo nikuda, ovo je sramota za Europu

Hrvat kod Dovera
Foto: Screeenshot/HRT
1/4
24.12.2020.
u 08:36

Kaže kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom malom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca ni trajekti više neće voziti preko La Manchea. Sad svi čekaju PCR test kako bi uopće mogli steći preduvjete da jednog dana krenu dalje

Velika Britanija odsječena je od ostatka Europe zbog straha od širenja novog soja koronavirusa. Tisuće vozača kamiona dva su dana u blokadi u luci Dover, a Francuska ulazak dopušta samo onima s negativnim testom.

Za HTV se javio Danijel Petrović, hrvatski državljanin na privremenom radu u Irskoj, koji radi za jednu prijevozničku tvrtku.

Video: Plenković, Beroš i Capak o nacionalnom planu cijepljenja

– Bili smo zatvoreni, prvih dan, dan i pol čekali smo u Doveru, u luci, čekali smo odluku da se 48-satna karantena prekine. Kada se prekinula, odlučili su da moramo imati negativni PCR test da bismo prešli granicu. Prebacili su nas u Manston, na aerodrom, i tu smo danas trebali obaviti taj test, međutim na pola testiranja sve je prekinuto. Nikakve informacije ne dobivamo, ljudi su zatvoreni, fali hrane, fali pića, opskrbe nema jer u blizini nema dućana jer je ovo aerodrom – ispričao je Danijel.

Kaže kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom malom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca ni trajekti više neće voziti preko La Manchea. Sad svi čekaju PCR test kako bi uopće mogli steći preduvjete da jednog dana krenu dalje.

– Ovo je sramota za jednu Francusku, sramota za jednu Englesku, sramota za cijelu Europsku uniju i Bruxelles. Katastrofa – poručio je Danijel Petrović.

Ključne riječi

Komentara 11

GA
GandalfovBrat
09:04 24.12.2020.

dok se saftao tamo da li je naglas vikao "ovo ima samo kod nas" ili "hebem ti državu"?

MA
maziko
09:30 24.12.2020.

Šta je Danijele sad ni Europa nevalja, morat ćes za Australiju.

Avatar mikioni
mikioni
09:35 24.12.2020.

Plenki je kriv za ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije