Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BALKANSKI KARTEL

Španjolska policija uhitila petorku: Prevozili 2.300 kg kokaina, jedan pokušao pobjeći

Španjolska policija
17.09.2023.
u 08:59

Članovi Balkanskog kartela koristili su Španjolsku kao ulaznu točku kojom bi se kokain dalje preprodavao po Europi, a drogu su dopremali iz Latinske Amerike

Pet osoba koji se smatraju dijelom Balkanskog kartela uhićene su u španjolskom gradu Vigi, nakon što je kod njih pronađeno čak 2,300 kilograma kokaina iz Latinske Amerike. U suradnji s američkom DEA-om španjolska policija uspjela ih je identificirati te uhvatiti četvero osoba, dok je druga pobjegla u Madrid. 

Članovi Balkanskog kartela koristili su Španjolsku kao ulaznu točku kojom bi se kokain dalje preprodavao po Europi, a drogu su dopremali iz Latinske Amerike preko velikih kontejnerskih brodova na kojima se inače prevozio lijek. Drogu bi potom prebacili na manja vozila koja plove iz okolnih luka tako da ne bi ispali sumnjivi.

No, policija je s DEA-om na kraju uspjela otkriti njihove taktike te su ih 11. rujna i pronašli oko 40. kilometra od obale Vige. Brod se nije zaustavio unatoč upozorenjima, no policija ih je naposljetku i uhvatila te uhitila četvero. Peta osoba pobjegla je iz Galicije u Madrid, no ubrzo ga je policija pronašla u hotelu te uhitila. 

POVEZANI ČLANCI:

Osim 2.300 kilograma kokaina, policija je pronašla i oko 200.000 eura u gotovini te skupocjeno vozilo. 

>> VIDEO Drskost na djelu: Policajci krali novac iz prtljage putnika, ali na jednu stvar nisu računali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije