Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazano gostovanje

HRT Kosteliću: Ne dolazite sa sponzorskim obilježjima

Ivica Kostelić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
23.04.2015.
u 09:00

Naši sportaši na javnim nastupima vezanim uz sport moraju biti u službenoj opremi, priopćeno je iz skijaškog saveza

Dan nakon pretpremijere dokumentarnog filma o obitelji Kostelić, Ivica Kostelić je bio pozvan da gostuje u emisiji "Studio 4" na četvrtom programu Hrvatske televizije. Premda se Ivica večer prije odazvao pozivu voditeljice Tončice Čeljuske, na koncu je u emisiji gostovao samo autor filma Bruno Kovačević, inače urednik sportske rubrike HRT-a.

Neprihvatljiv uvjet

Ljudi odgovorni za program, naime, poručili su ljudima iz Hrvatskog skijaškog saveza da Ivica Kostelić ne može ući u studio s jaknom ili majicom na kojoj su sponzorski logotipi. Četiri sata prije početka emisije javljeno je to Nenadu Eroru, glasnogovorniku Saveza, čije je vodstvo odlučilo da je njima taj uvjet neprihvatljiv.

Na spornu temu porazgovarali smo s Ivicom, a njegov odgovor bio je kratak:

– Ja vam o tome nemam pojma, za takvo što sam čuo tek danas. Meni je samo rečeno da je gostovanje otkazano i ja se dalje nisam raspitivao. O tome morate pitati glasnogovornika Erora.

Glasnogovornik nam je, pak, kazao sljedeće:

– Mi se ne miješamo u internu politiku Hrvatske radio televizije, no naši sportaši i službene osobe na svim javnim nastupima vezanim uz sport moraju biti u službenoj opremi. Isto tako, moram reći da Ivici nigdje nije bilo zabranjeno pojavljivanje.

Povod je bio film

Od glasnogovorničke službe HRT-a stiže drukčija priča.

– Potpuno su neistinite tvrdnje da Ivici Kosteliću nije dopušteno gostovanje u emisiji na HRT-u u hrvatskom dresu. Ivica Kostelić upozoren je da u emisiju ne dolazi u odjeći sa sponzorskim obilježjima. Pritome ističemo i kako povod gostovanju nije bio sportski događaj već premijera filma. Uredništvo emisije još je u 14 sati na kolegiju upozoreno da pripazi na potencijalno spornu situaciju prilikom dogovaranja gostovanja. Napominjemo i kako je HRT već prekršajno kažnjen zbog prikrivenog oglašavanja jer je svojedobno jedna kolegica napravila intervju s Dubravkom Šimencom koji je nosio majicu s natpisom jedne pivovare – kažu na HRT-u.

>>'Najdraži dio filma mi je zagrljaj s Ivicom kad je osvojio srebro u Torinu'

>>Glamurozna pretpremijera: Film o obitelji Kostelić pogledali premijer Milanović, Severina, braća Mamić...

Komentara 130

RA
rakikaki
09:06 23.04.2015.

Živim za dan kada će se ukinuti TV pretplata.

DR
draxy
09:11 23.04.2015.

Ne može biti prikrivenog reklamiranja ako se hrvatski skijaš na TV-u pojavi u službenoj opremi .Nažalost, ovo je samo još jedan dokaz da HRT vode nekompetentni uhljebi.

MA
Majur
09:16 23.04.2015.

Pa vi niste normalni.... na svim TV stanicama je normalno kad sportaši gostuju da imaju svoje sponzore na " sebi"...ili je problem u nečem drugome?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije