Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANICA KOSTELIĆ:

'Najdraži dio filma mi je zagrljaj s Ivicom kad je osvojio srebro u Torinu'

Ivica i Janica Kostelić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
22.04.2015.
u 22:23

'Hvala svima koji su vjerovali u nas i u najtežim trenucima, kada drugi nisu. Bilo je i teških i lijepih trenutaka, no sve je to dio našeg puta.'

Pretpremijera dokumentarca "Gnothi Seauton" (Upoznaj samog sebe) nikog nije ostavila ravnodušnim, pa ni same junake priče – Ivicu i Janicu Kostelić. Štoviše, mnogi su uzvanici tijekom projekcije i suzu pustili.

– Lijepo je vratiti se i ponovo proživjeti te emotivne trenutke. Sve je lakše kada radiš nešto za gušt, onda ti ništa nije problem. Nadam se da će film inspirirati neke ljude da naprave korak od kojeg strahuju – kazala je Janica koja i dalje kao da ne vjeruje da je uzor mnogim hrvatskim klinkama sa sportskim genom.

– Malo je neobično biti nekome idol i ja i dalje nisam sigurna čime ja to inspiriram ljude. Možda je to upornost. Važno je u svemu što radite dati sve od sebe.

Janičin je najdraži dio filma zagrljaj s bratom u ciljnoj ravnini, nakon što je Ivica osvojio kombinacijsko srebro na ZOI u Torinu.

– To mi je i najdraži zajednički dio naših karijera. Ta Ivičina medalja, njegova prva olimpijska, koju je toliko želio, to je bio poseban trenutak koji ću zauvijek pamtiti.

Nažalost, pamtit će Janica i svoje teške padove. Kako joj je sada to gledati, s vremenskim odmakom?

– Meni to nije problem, čak mi je i fora. Možda vam to zvuči čudno, no sve je to sada zabavno. Ja sam zaigrani tip osobe i mene to jako zabavlja. Nije lijepo što se dogodilo, ali se dogodilo. Uostalom, da se nije dogodilo, možda se ne bi dogodile neke lijepe stvari koje su se na to nadovezale. Vjerujem da život ima neki svoj programirani tijek, da nas neke stvari vode kroz život.

I Bulajić se zanima za priču

Za razliku od Janice, brat te scene ne može gledati.

– Nikad ne volim vidjeti Janičin pad pa sam i ovaj put zažmirio. To je jako ružan pad, posebno ako se radi o nekome tko ti je blizu srcu.

Od Kostelića je jedino Ivica gledao film prije pretpremijere.

– I kad sam ga drugi put gledao, film me dosta dirnuo. Rekao bih da je dobro gledati ga nekoliko puta. Meni su najdraži trenuci kada Janica osvaja svoju prvu olimpijsku medalju, a potom i kada smo se našli u cilju u Torinu nakon moje prve olimpijske medalje.

Mnogi kažu da priča Kostelićevih ima potencijala i za igrani film.

– Znam da je otac razgovarao s gospodinom Bulajićem, i to na njegovo inzistiranje, ali mislim da se ništa nije dogovorilo.

Ronim s morskim psima

I dok Ivica ne zna tko bi njega glumio, Janica već ima neki stav o tome.

Nataša Janjić, ona mi je lijepa, ha-ha... Zapravo, bilo bi dobro da je to netko iz Hrvatske najsličniji meni.

S obzirom na to da će film kandidirati za dokumentarni Oscar, pokraj koga bi voljela sjediti na dodjeli?

– Ako ne mora biti glumac, onda je to Novak Đoković. Velika mi je želja upoznati ga. Čini mi se da je jako iskren u svemu što radi, jako zabavan kao osoba, mislim da je i dobar čovjek, a to je ono što ja cijenim.

Kako Janica nadomješta natjecateljski adrenalin kojeg nema još od 2006. i posljednje sezone svoje karijere?

– Skačem iz aviona, ronim s morskim psima i radim slične ludosti. Najjači doživljaj mi je bilo ronjenje s bijelim psinama jer tada vidite koliko ste zapravo nemoćni.

Premda je stariji dvije godine, devet godina kasnije Ivica se još natječe. I još uvijek pobjeđuje medicinske prognoze, čak i nakon 14. operacije.

– Njih je, nažalost, sve teže pobjeđivati, no izašao sam već na snijeg.

U posebnim prilikama Ivica je znao citirati Pipse pa je to učinio i ovaj put.

– Možda bih za ovu priliku mogao reći: "Ja sam dečko iz predgrađa, vrtim strašno čudan film", ha-ha.

Ovaj pak film nije čudan, nego čudesan pa, ako i ne osvoji Oscar, imat će svoju visoku vrijednost, ponajprije za naraštaje koji dolaze. Baš kao i legenda o Draženu Petroviću.

>>Severinu oduševio film o Kostelićima: Janica može biti predsjednica, a Ivica je nevjerojatan

>> Glamurozna pretpremijera: Film o obitelji Kostelić pogledali premijer Milanović, Severina, braća Mamić...

Komentara 2

PI
pinkec
06:26 23.04.2015.

Kosteliću zabranjen nastup na HRT-u jer je želio biti u hrvatskom dresu! Nevjerojatan skandal - Kostelić je bio pozvan u emisiju na četvrtom programu HRT-a, s obzirom na premijeru dokumentarnog filma Brune Kovačevića o obitelji Kostelić, a htio je predd kamerama nastupiti u službenom dresu hrvatske skijaške reprezentacije - Na Hrvatskoj televiziji jučer se ponovo dogodio nevjerojatan skandal. Naime, urednik medijskih sadržaja Dragan Nikolić zabranio je nastup proslavljenog, najtrofejnijeg hrvatskog sportaša Ivice Kostelića.

SO
sohnahoakasaa
17:03 23.04.2015.

Ma gdje su stara vremena? Tada bi svi radmani, mesići, pusići, matići i nemrem tol'ko nabrajati zbog štete i neprijateljskog 'dejstvovanja' prema državi dobili 'šupcipelu' izgon i nema povratka. Nikada.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije