Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.07.2014. u 12:00

Gruba računica pokazuje da bi povlastica umirovljenicima izbila HRT-u oko 200 milijuna kuna, ali Hrelja misli da bi se za to "lako našlo rješenje".

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, uputit će u Sabor prijedlog izmjena Zakona o HRT-u kojim bi se TV pristojba za umirovljenike i nezaposlene prepolovila s 80 na 40 kuna. Hrelja s prijedlogom nije upoznao partnere iz vladajuće koalicije jer, kako kaže za Novi list, o tome se "ne treba previše dogovarati". Gruba računica pokazuje da bi povlastica umirovljenicima izbila HRT-u oko 200 milijuna kuna, ali Hrelja misli da bi se za to "lako našlo rješenje". Odakle? Iz proračuna, pojašnjava Hrelja, "samo treba dobre volje". I vreća bez dna.

Inženjer prometa uvjeren da može voditi Narodne novine

Anđelko Topolovec, načelnik Radoboja, predložen je na sjednici Vlade za novog predsjednika uprave Narodnih novina umjesto Petra Piskača koji odlazi u mirovinu. Imenovanje inženjera prometa na čelo Narodnih novina prate uobičajene priče o uhljebljivanju jer je riječ o članu HNS-a, uz komentare da je Topolovec u sukobu interesa i da ne zadovoljava formalne uvjete. Načelnika Radoboja sve to ne brine i za Jutarnji kaže da ako može voditi općinu sa pet zaposlenih ne vidi zašto ne bi mogao voditi i tvrtku s 500 zaposlenih i prihodima od 385 milijuna kuna. "Ne vidim zašto ja kao inženjer prometa ne bih bio kompetentan", kaže Topolovec. Možda upravo zato što – ne vidi.

Mirandu Mrsiću građani krivi što se ne provode reforme

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, u razgovoru za Jutarnji izjavio je da njegova stranka želi provesti reforme, ali ih "ne podržavaju građani".

Posve je u pravu, građani su krivi za sve. Oni su izabrali vlast.

Na Silbi i dalje zabranjena vožnja biciklom

Ana Lukin, predsjednica Mjesnog odbora otoka Silbe, pokrenula je inicijativu da se od 1. srpnja do 1. rujna dopusti promet biciklima u vremenu od 7 do 10 sati ujutro. Silba se promovira kao otok bez automobila, ali je manje poznato da je još od 1998. zabranjena i vožnja biciklom. Djelomičnu legalizaciju vožnje biciklom trebalo je odobriti nadležno Gradsko vijeće Zadra, ali je odluka odgođena jer je prijedlogu "manjkao grafički prikaz". A manjka i osjećaj za realnost.

>> Nema uvjete za zamjenicu pročelnice, ali je ministrica

Komentara 8

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:47 15.07.2014.

Ma svima nama na NULA plaćanja....Program je jako loš za 80 kn mjesečno.....

DU
Deleted user
14:34 15.07.2014.

HRT-u bilo bi u interesu da prihvate Hreljin prijedlog da im se ne bi dogodilo kao i sa Grčkom nacionalnom TV. Grka ima oko 10 milijuna i i od preplate su ubirali oko 320 m, eura imali su 2400 radnika. sad ih je 100 i nitko ne plaće za njima. HRT ima primanja oko 180m. eura i 3600 zaposlenika. Koliko tu leži uhljeba. Kad u googlu tipkaš rijeć Uhljeb izbaci sliku HRT-a sa slikoom ravnatelja.

OL
olrajt
15:02 15.07.2014.

...druže Hrelja pretplatu treba ukinuti,za to se trebaš boriti, jer HRT ionako nije javna, objektivna i neutralna televizija več propagandna mašinerija SDP_ea tipa sjevernokorejske televizije !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije