Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrelja bi umirovljenicima TV pristojbu sveo na 40 kn

Gruba računica pokazuje da bi povlastica umirovljenicima izbila HRT-u oko 200 milijuna kuna, ali Hrelja misli da bi se za to "lako našlo rješenje".
15. srpnja 2014. u 12:00 8 komentara 514 prikaza
12.07.2013., Zagreb - Raspravom o zeljeznicama Hrvatski sabor nastavio je redovitu sjednicu. Silvano Hrelja.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, uputit će u Sabor prijedlog izmjena Zakona o HRT-u kojim bi se TV pristojba za umirovljenike i nezaposlene prepolovila s 80 na 40 kuna. Hrelja s prijedlogom nije upoznao partnere iz vladajuće koalicije jer, kako kaže za Novi list, o tome se "ne treba previše dogovarati". Gruba računica pokazuje da bi povlastica umirovljenicima izbila HRT-u oko 200 milijuna kuna, ali Hrelja misli da bi se za to "lako našlo rješenje". Odakle? Iz proračuna, pojašnjava Hrelja, "samo treba dobre volje". I vreća bez dna.

Inženjer prometa uvjeren da može voditi Narodne novine

Anđelko Topolovec, načelnik Radoboja, predložen je na sjednici Vlade za novog predsjednika uprave Narodnih novina umjesto Petra Piskača koji odlazi u mirovinu. Imenovanje inženjera prometa na čelo Narodnih novina prate uobičajene priče o uhljebljivanju jer je riječ o članu HNS-a, uz komentare da je Topolovec u sukobu interesa i da ne zadovoljava formalne uvjete. Načelnika Radoboja sve to ne brine i za Jutarnji kaže da ako može voditi općinu sa pet zaposlenih ne vidi zašto ne bi mogao voditi i tvrtku s 500 zaposlenih i prihodima od 385 milijuna kuna. "Ne vidim zašto ja kao inženjer prometa ne bih bio kompetentan", kaže Topolovec. Možda upravo zato što – ne vidi.

Mirandu Mrsiću građani krivi što se ne provode reforme

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, u razgovoru za Jutarnji izjavio je da njegova stranka želi provesti reforme, ali ih "ne podržavaju građani".

Posve je u pravu, građani su krivi za sve. Oni su izabrali vlast.

Na Silbi i dalje zabranjena vožnja biciklom

Ana Lukin, predsjednica Mjesnog odbora otoka Silbe, pokrenula je inicijativu da se od 1. srpnja do 1. rujna dopusti promet biciklima u vremenu od 7 do 10 sati ujutro. Silba se promovira kao otok bez automobila, ali je manje poznato da je još od 1998. zabranjena i vožnja biciklom. Djelomičnu legalizaciju vožnje biciklom trebalo je odobriti nadležno Gradsko vijeće Zadra, ali je odluka odgođena jer je prijedlogu "manjkao grafički prikaz". A manjka i osjećaj za realnost.

>> Nema uvjete za zamjenicu pročelnice, ali je ministrica

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar bosanac1951
  bosanac1951:

  Ma svima nama na NULA plaćanja....Program je jako loš za 80 kn mjesečno.....

 • Deleted user:

  HRT-u bilo bi u interesu da prihvate Hreljin prijedlog da im se ne bi dogodilo kao i sa Grčkom nacionalnom TV. Grka ima oko 10 milijuna i i od preplate su ubirali oko 320 m, eura imali su 2400 radnika. ... prikaži još! sad ih je 100 i nitko ne plaće za njima. HRT ima primanja oko 180m. eura i 3600 zaposlenika. Koliko tu leži uhljeba. Kad u googlu tipkaš rijeć Uhljeb izbaci sliku HRT-a sa slikoom ravnatelja.

 • olrajt:

  ...druže Hrelja pretplatu treba ukinuti,za to se trebaš boriti, jer HRT ionako nije javna, objektivna i neutralna televizija več propagandna mašinerija SDP_ea tipa sjevernokorejske televizije !!!