Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.07.2014. u 12:00

Opačić je nakon studija politologije postala 2000. zastupnica u Saboru da bi prvi konkretni posao pronašla tek 2011. kao ministrica u Vladi. S takvom biografijom ne bi se mogla kandidirati ni za radno mjesto zamjenice pročelnice Ureda grada Zadra

Visoki kriteriji hrvatske Vlade

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, jedina je članica Vlade koja u službenoj biografiji nema nikakvu profesionalnu karijeru, otkriva Globus. Opačić je nakon studija politologije postala 2000. zastupnica u Saboru da bi prvi konkretni posao pronašla tek 2011. kao ministrica u Vladi. S takvom biografijom ne bi se mogla kandidirati ni za radno mjesto zamjenice pročelnice Ureda grada Zadra jer nema traženih najmanje pet godina rada u struci, ali zato ministrica može biti.

Tu se penje, tu se pada

Došao na teško penjanje pa pao na lakom pitanju

Darko Lorencin, ministar turizma, pokazao je zavidno znanje o slobodnom penjanju i raftingu po brzacima Cetine, piše Slobodna, ali se istodobno poskliznuo na očekivanom novinarskom pitanju. Upitan za komentar bučnih radova na omiškoj obilaznici zbog kojih u srcu sezone gosti otkazuju sobe, ministar je odgovorio kako je „jedva čekao to pitanje“ jer zbog toga njegov ured prima najviše prigovora. „Kriva je lokalna samouprava koja treba zatvoriti gradilište“, ispalio je suvereno ministar da bi ga odmah poklopio omiški gradonačelnik opaskom kako je riječ o državnoj cesti nad kojom grad nema nikakve ingerencije. Da i ne spominjemo kako ministarstva turizma i prometa dijele istu zgradu.

Proces Stockinger

Najbolje ocijenjeni pravnik pred službeničkim sudom

Tomislav Stockinger, autor akcijskog plana „Barbika“, teško je povrijedio službenu dužnost, uvjereni su u Ministarstvu zdravlja, u kojem je zaposlen kao pravnik. Jutarnji piše da mu sada slijedi službenički sud koji ga može kazniti smanjenjem plaće od 10 do 20 posto na razdoblje od jednog do šest mjeseci, premještaj na niže radno mjesto ili udaljavanje iz službe. Stockingeru u prilog ide to što je na poslu ocjenjivan najboljim ocjenama, a „Barbiku“ je pisao u slobodno vrijeme.

Sve po starom

Ništa se nije promijenilo osim vlasti

Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a, izjavio je da se u sustavu nadzora policije godinama “ništa nije promijenilo osim što je sad ministar Ranko Ostojić, a ne više Tomislav Karamarko“. U tome i jest problem.

Komentara 19

Avatar Neron
Neron
12:28 11.07.2014.

Nažalost, to je ogroman problem cijele Hrvatske. Teoretičari, bez dana radnog iskustva, određuju kako ćemo živjeti. Političari danas razvijaju karijere na temelju studija politologije, na temelju teoretskih i teorijskih znanja, a da se nemaju vremena na svojoj koži osvjedočiti što znači betonirati na uzavrelom suncu i za to ne dobivati plaću, odgajati dijecu s minimalcem, zahtjevati da ponude za javne nabave dobivaju najjeftinije tvrtke i onda se čuditi "k'o pura dreku" kad te tvrtke posao obave traljavo ili s ogromnim zakašnjenjem... Bojim se da nam je jedino rješenje u budućem naraštaju političara koji će proizaći iz mladih i uspješnih načelnika općina i gradova iza čijih se radnih dana vide rezultati. Do tada, trebat će nam tvrdoglavosti više nego upornosti da preživimo "diplomirane politologe" koji "znaju" što bismo trebali.

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
13:54 11.07.2014.

U stvari ja bi želio vidjeti poduzetnika koji smatra da bi neki od političara u RH zadovoljio njegove kriterije za bilo koje radno mjesto.

KA
kafka
21:18 11.07.2014.

Ministar Bauk je također bez nekog stručnog iskustva prije oko12. godina bio čak, zamislite što, pomoćnik ministra obrane. ! ??!! . . . . . . . . . . . . . . . . A što je se s onima koji preko politike diplomiraju pa i doktoriraju? To se kao tako kod nas radi. Pokuša li netko izaći s tim u javnost postaje žrtva svoje građanske dužnosti a promatrači kažu nije se snašao, što mu je to trebalo i sl. . . . .Žalosno za državu za koju su mnogi ginuli na raznorazne načine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije