Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI KORACI

Hrabra curica je uspjela: Rekli su joj da nikada neće hodati, ali uspjela je

Foto: Screenshot
21.09.2020.
u 17:48

- Iako zbog pandemije nije mogla više ići na fizioterapeutske tretmane, bila je odlučna i stalno je vježbala u svojoj sobi - kazao je otac Ben dodajući da su svi njeni prijatelji bili zapanjeni kada su vidjeli da hoda

Unatoč prognozama da možda nikad neće prohodati, šestogodišnja djevojčica postigla je svoj cilj i uspjela je otpratiti svoju mlađu sestru u školu prvog dana. 

Amelia-Rose Walton iz Velike Britanije rođena je s nasljednom spastičnom paraplegijom četvrte razine (HST) - rijetkim, degenerativnim poremećajem kojeg karakteriziraju slabe noge zbog čega je oboljelima otežano hodanje. Amelia-Rose zbog toga je uglavnom bila ograničena na invalidska kolica. No, prošle godine njezina je obitelj zahvaljujući donacijama prikupila 100.000 funti kako bi ju odveli u SAD na eksperimentalni pokušaj liječenja ukočenosti mišića. Djevojčica je bila prva pacijentica na kojoj su takvu operaciju izveli, a nakon mjeseci fizioterapije koja je uslijedila poslije operacije, djevojčica je postala značajno snažnija.

VIDEO Hrabra curica je uspjela: Rekli su joj da nikada neće hodati

U konačnici je osnažila toliko da je mogla otpratiti svoju petogodišnju sestru Cloe do škole, što si je postavila kao cilj kada je operirana u kolovozu prošle godine.

- Iako zbog pandemije nije mogla više ići na fizioterapeutske tretmane, bila je odlučna i stalno je vježbala u svojoj sobi - kazao je otac Ben dodajući da su svi njeni prijatelji bili zapanjeni kada su vidjeli da hoda.

Djevojčica sada može sama stajati duže od dvije minute i malo joj nedostaje da može učiniti više koraka bez ikakve pomoći. Zasad i dalje koristi štake, ali može hodati i držeći nas za ruke, govore roditelji.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nordic
00:21 22.09.2020.

Držim ti palčeva mali anđele da ozdraviš. Čuda postoje. Samo 💪

DU
Deleted user
18:01 21.09.2020.

Znači vijest je da ipak ne hoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije