Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HP TouchSmart tx2: Dodirnite svoj PC

hp touchsmart
17.10.2009.
u 17:31

Touchsmart tx2 je laptop s 12,1” ekranom koji se može zakretati za 180 stupnjeva i podviti ispod tipkovnice te koristiti kao tablet po kojem možete pisati i crtati.

iPhone je, očekivano, značajno utjecao na dizajn mobitela, ali - manje očekivano - i na PC-e. Microsoft sljedećeg tjedna izdaje Windowse 7 koji omogućuju da s PC-om upravljate kao s iPodom, pritiskom prsta na objekte na ekranu.

Točnije, ne jednog prsta, već više njih: skupljanjem prstiju na ekranu možete smanjiti prikaz fotografije, širenjem je “zumirate”, prozore možete zakretati, a prstom možete listati i tako odabrati koji ćete glazbeni album poslušati ili video pogledati.

Paralelno s izlaskom novih Windowsa, izići će i nekoliko ‘touchscreen’ stolnih PC-a koji podržavaju te mogućnosti, a HP je predstavio i prvo prijenosno računalo tih osobina (ali ne i jedino: sličan je laptop isti dan predstavio i Acer, odnedavno drugi najveći proizvođač PC-a na svijetu).

Touchsmart tx2 je laptop s 12,1” ekranom koji se može zakretati za 180 stupnjeva i podviti ispod tipkovnice te koristiti kao tablet po kojem možete pisati i crtati.

Ključne riječi
sdf

Komentara 6

OB
-obrisani-
01:28 19.10.2009.

joj već me prst boli od naših grubih zahodskih zidova fala bogu da konačno mogu obrisat prst na HP

Avatar Azriel
Azriel
18:01 17.10.2009.

Vidim Hoću internet generacija je došla i do diplome novinarskog faksa.... Dakle za cjelu Hoću internet generaciju, internet i računala su postojala davno prije nego ste počeli igrati Super Mario na računalima. iPHONE, nije utjecao na ništa. Takvu tehnololigiju je popularizirao Palm Pilot, pa Pocket PC, pa Teblet PC koji su postojali davno prije iGluposti. A i Microsoft bar deset godina ima podršku za takve igračke. Lijepo je što netko radi da bi zaradio plaću, no ljepše bi bilo da se bar prije malo informira... inače Tablet PC nikad nije ušao u široku primjenu, a nekak si mislim da ni neće, dok baterije nebudu mogle raditi par sati, i nebudu teške 5 kg........

UM
Umjereni
18:14 17.10.2009.

Ajde se Azriele ti malo prije informiraj i zaradi svoju plaću. To što se tebi iGlupost ne sviđa, ne znači da ona nije utjecala na cijelu industriju. Da si makar napola pametan kaoliko se prikazuješ, onda bi dobro znao koja je razlika u rukovanju između iPhone-a i primjerice Pocket PC-a. Ovdje se razgovara o tehnologiji. Svoju zadrtost i podršku za jedan ili drugi operativni sustavi ili kompaniju ostavi kod kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije