Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar Hajdaš Dončić:

Hoteli s pet zvjezdica iznimno će imati ekskluzivne ograđene plaže!

siniša hajdaš dončić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
06.02.2014.
u 14:43

U Biogradu u kojem je 5-6 hotela i puno privatnih iznajmljivača ne možete dopustiti ekskluzivnu plažu, ni u Opatiji, dok bi je splitski hotel Lav mogao imati – rekao je ministar.

– Sukladno planu, uprava HŽ Carga odradila je svoj dio posla. Kreće se u trenutačno smanjenje broja zaposlenih za 800, onda do kraja godine sistematizacijom do 1200 radnika. Ono što nije osnovna djelatnost stavljeno je u proces privatizacije. Nadam se da će sanacijski postupak uspjeti. Rezovi će biti malo bolniji nego u ostalim željezničkim poduzećima. Od 1. srpnja ove godine bilo tko može voziti našim prugama. Država sada dokapitalizira HŽ Cargo, kao što je bio slučaj Croatia Airlines – rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić u četvrtak u Splitu gdje je na javnoj raspravi predstavio nacrt prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

– Prikupljamo analize, primjedbe, prijedloge, vodimo vrlo kvalitetnu javnu raspravu koja završava u petak u Dubrovniku. Ovo je zaštitarski, ali i "probiznis" zakon koji treba potaknuti investicije – rekao je Dončić. Njime će se hotelima s pet zvjezdica iznimno izdavati dopuštenja izdavatelja koncesije da ograde plažu.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

– Ne smije se narušiti javni interes. U Biogradu, u kojem je 5-6 hotela i puno privatnih iznajmljivača, ne možete dopustiti ekskluzivnu plažu, ni u Opatiji, dok bi je splitski hotel Lav mogao imati – rekao je Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić otklonio je mogućnost ukidanja tunelarine kroz Svetog Iliju, što traži lokalno stanovništvo. Kaže da je dnevni promet 2900 vozila, a po studiji isplativosti trebalo bi ih biti 17.000. Brza cesta Trogir – Omiš u fazi je projektiranja, predložit ćemo njezino financiranje kroz kohezijske fondove, riječ je o prioritetu HAC-a, riječ je o vrlo visokom prosječnom dnevnom prometu.

>>HŽ Cargo izbjegao stečaj: Otkaz za 804 radnika i 25% manje plaće!

>>Sudbina HŽ Carga: Opstaje, ali ne baš kako Hajdaš želi

Komentara 16

DU
Deleted user
15:55 06.02.2014.

Slušaj Hajdašu kako li se prezivaš, uvedi si to u Krapinske, a meni nitko neće zabraniti da se kupam na Presidentu, jer tamo se kupam odkad sam se rodila, i nijedan Švabo mi to nije uspio zabraniti, niti sam mu ikada platila. Ako treba, opet ću, ali sad kao stara žena - u lift pa na plažu. Zajebite, prodaj ćaćino a ne naše.

DU
Deleted user
15:57 06.02.2014.

Kad hoteli s 5 zvjezdica dobiju svoje plaže,drug Štrok će konačno vladati Jadranskim morem. Samo da ne krene tražiti i Trst.

Avatar imotska115
imotska115
18:03 06.02.2014.

Ljudi dragi ovo je proslo sve granice sta ovi izmisljaju. Pa toga nema nigdje na svitu da se plase ograduju, mozda samo u Kubi gdje ima lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije