Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj vrijedan pola milijuna kuna

Horvatovo Ministarstvo graditeljstva traži zaštitare za centre za obnovu

Darko Horvat
Marin Tironi/PIXSELL
11.02.2022.
u 19:37

U opisu je posla da zaštitar sprečava ulazak osoba koje zaposlenik iz bilo kojeg razloga ne želi primiti.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine traži zaštitare koji će čuvati centar za obnovu u Petrinji i "one-stop shop" u Sisku. Natječaj u vrijednosti od pola milijuna kuna raspisan je jučer, a podrazumijeva zaštitarske usluge na rok od godinu dana.

Pružanje usluga za lokaciju u Sisku, u Ulici Ivana Meštrovića 28, piše u natječajnoj dokumentaciji, počet će odmah nakon završetka javnog nadmetanja, odnosno nakon potpisivanja ugovora, dok će objekt u Petrinji, na Trgu Stjepana Radića 8, odabrana zaštitarska tvrtka početi čuvati od 1. listopada jer dotad vrijedi već sklopljeni ugovor.

Među ostalim, u opisu je posla da zaštitar sprečava ulazak osoba koje zaposlenik iz bilo kojeg razloga ne želi primiti, udaljava osobe koje remete propisani red, sprečava pristup neovlaštenim osobama, zadržava one koji su zatečeni u činjenju kaznenog djela i izručuju te osobe policiji... Uz redovitu zaštitu, koja podrazumijeva 2500 radnih sati, odnosno 10 sati dnevno od ponedjeljka do petka, moguće su i izvanredne usluge tjelesne zaštite pri osiguranju povremenih događanja, ali i intervencije naoružane ophodnje nakon alarma sustava tehničke zaštite Ministarstva.

Je li taj natječaj nečim potaknut, bilo verbalnim ili drugim napadima na djelatnike Ministarstva, pitali smo u toj instituciji, iz koje kažu da će ovim natječajem ugovoriti usluge u dislociranim uredima, kao što ih već koriste u svojim zgradama u Zagrebu te da se radi o standarsnoj proceduri. 

Komentara 2

VI
vidum
22:12 11.02.2022.

Zaštitari za centre za obmanu.

BO
bolnaistina
21:59 11.02.2022.

Kako se ovaj razbacuje novcem naroda, a nije sposoban za ništa, jedino mlaćenje prazne slame.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije