Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORAVLJA SE

Horvatinčić izbjegao zatvor pa sad ispija kavicu na suncu: 'Ne skrivam se'

Tomislav Horvatinčić izbjegao zatvor, a sad ispija kavu na suncu
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
13.02.2020.
u 14:49

Svu liječničku dokumentaciju morat će dostaviti Županijskom sudu u Zagrebu kako bi opravdao odgodu izvršenja kazne

Tomislav Horvatinčić (72) u četvrtak je ispijao kavu u centru Samobora.

Poduzetnik koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro vratio se u Hrvatsku iz Njemačke gdje su ga operirali. 

"Još se oporavljam, ovdje sam u Hrvatskoj , ne skrivam se. Operacija je prošla dobro, ali smršavio sam šest kilograma. Rezultate novih pretraga i otpusno pismo trebao bih dobiti za pet, šest dana", rekao je za Jutarnji.

Horvatinčić se nedavno trebao javiti sucu na izvršenje zatvorske kazne, ali samo nekoliko dana prije roka koji je dobio da se javi sucu, naglo mu se pogoršalo zdravstveno stanje i otišao je u Njemačku na operaciju.

Operacija je posljedica raka želuca za koji Horvatinčić tvrdi da ga je dobio tijekom zadnjeg sudskog postupka. Ranije je tvrdio kako je obolio i od karcinoma kostiju.

Svu liječničku dokumentaciju morat će dostaviti Županijskom sudu u Zagrebu kako bi opravdao odgodu izvršenja kazne. 

Drugi termin za odlazak u zatvor je 9. ožujka, a potom se u roku od najkasnije tri tjedna mora javiti u remetinečki zatvor. No nije sigurno da će uopće i dana provesti u zatvoru.

Odgoda se može tražiti, navodi se u Zakonu o izvršenju kazne zatvora, zbog poslovnih, obiteljskih ili zdravstvenih razloga, odnosno “zbog teške akutne bolesti ili znatnog pogoršanja postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u kaznionici ili zatvoru”.

Komentara 8

PR
predator57
15:17 13.02.2020.

Pokazatelj hrvatskog pravosuđa. Da je mali čovjek u pitanju već bi bio spektakularno uhićen uz tv. i sproveden u zatvor.

NK
Najam krova
15:22 13.02.2020.

Jedan dan prije nego bi morao ići u apsanu dostaviti će poziv za bolnicu...

TT
tTony
15:28 13.02.2020.

On ne vjeruje Hrvatskim doktorima a mi ne vjrujemo u pravosudje. Svjet ne veruje u Hrvatsku politiku i zato nema investicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije