Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ KAŠNJENJU PROJEKATA
Povratak na članak

Horvat staje na kraj profesionalnim žaliteljima na natječajima javne nabave

Izmjene i dopune Zakona koje bi trebale regulirati pravo na žalbe javne nabave trebale bi biti gotove iduće godine.

Komentari 2

Avatar nekakav
nekakav
09:40 19.09.2019.

već je odavno trebalo zabraniti žalbu na dokumentaciju onog koji se nije ni javio na natječaj. tj, onaj koji preda žalbu, a ne preda ponudu, mora platiti npr. 5% vrijednosti predmeta nabave. dići cijenu žalbe, i tako filtrirati moguće žalitelje. ajd ti plati npr. 10 mil kuna, jer ti se čini da je nešto u troškovniku, ili opisu predmeta nabave dvosmisleno... inače, najveće stvari idu bez javne nabave, pogledajte nabavu vojne opreme u americi, europi, nema tu tržišnog natjecanja, već je sve direktno pogodovanje nekom ponuditelju, uz presudan utjecaj politike, koja 'odluči' da je ovo strateško i ne ulazi u sferu javne nabave. a radi se o novcu prema kojem je ovaj mostić obična šibica između dva prsta lijeve ruke.

VL
MA
Markos
11:05 19.09.2019.

Kooooonačnoooo! Samo naprijed!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.