Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica u Čakovcu

Horvat: Rušimo stigmu kako je Vlada maćeha Međimurcima

Darko Horvat
Patrik Macek/PIXSELL
24.07.2019.
u 17:49

Uz potporu Vlade u Međimurskoj županiji u realizaciji su u ovome trenutku projekti vrijedni 686 milijuna kuna

Rušimo stigmu kako je Vlada maćeha Međimurju i Međimurcima - rekao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas na konferenciji za novinare u prostorijama HDZ-a u Čakovcu. Uoči sutrašnje sjednice Vlade u Čakovcu Horvat je rekao da je ponosan što u Međimursku županiju stižu projekti vrijedni tri milijarde kuna.

Radi se, dodao je, o sjednici od povijesnog značaja za Međimurje. Uz potporu Vlade u Međimurskoj županiji u realizaciji su u ovome trenutku projekti vrijedni 686 milijuna kuna. Vlada će sutra drugi put zasjedati u Čakovcu. Prvi put je to bilo 2005. za vrijeme premijera Ive Sanadera.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će, uz ostalo, gradove Čakovec, Prelog i Mursko Središće, a župan Matija Posavec, koji traži da HNS raskine koaliciju s HDZ-om, pozvan je na sva protokolarna događanja i na "kavicu". U TIC-u u bivšoj vojarni u Čakovcu održat će se sjednica Vlade s dnevnim redom posvećenom međimurskim projektima.

Međimurski župan Matija Posavec prisustvovat će sjednici Vlade u Tehnološko-informacijskom centru u Čakovcu, no neće pratiti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prilikom posjeta Prelogu, Murskom Središću i Čakovcu. Time je zaoštren odnos na relaciji Posavec - HDZ.

- Tehnički je sve spremno, a što se drugih poruka tiče vrlo je omalovažajuće, vrlo uvredljivo, da se prije svega sjednica Vlade od strane jednog člana Vlade najavljuje u sjedištu lokalnog HDZ-a. I one poruke da Međimurska županija nije domaćin, da ništa ne predstavlja, nego da je župan dobio obavijest o lokacijama gdje će biti premijer i može doći tamo i piti kavice... Gledajte, sutra će biti 35 stupnjeva, osam kavica bi bilo previše i ostavilo bi gorak okus u ustima - izjavio je za RTL Danas župan Posavec koji će na sjednici ukazati na problem malih plaća i suživotu s romskom nacionalnom manjinom. - Od 130 projekata koje smo mi poslali kao Županija nije uvaženo gotovo ništa. Zanima me zašto. Zaobilaženje instituta Međimurske županije jasna je poruka odnosa Vlade prema Međimurkama i Međimurcima - rekao je Posavec za RTL Danas.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
18:00 24.07.2019.

U kojemu god kraju sa ljudima popricas, uvjek su zapostavljeni naspram drugim krajevima. Tako da je netko davno davno odlucio te krajeve proglasiti Hrvatskom. Na stranu ono sa dosljacima koji su se proglasili ugrozenima.

AN
antonelić
21:00 24.07.2019.

kada će taj glavat.min.gosp. horvat dovući kineske investitore ? ... laprd ... laprd ...!

Avatar VinkoL
VinkoL
18:38 24.07.2019.

Ma nije Vlada maćeha svim Međimurcima, onima iz povlaštene manjine sve daju.. i puse "tam otraga". Još im budu podigli socijalna primanja, tak da imaju više za derneke. Da više mogu razbijati, tući, provaljivati sa modernijim alatom, pljačkati starčeke.... Na užas i sramotu ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije