Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna subota

Horor na A1: Poginuo nakon što je ispao iz vozila u prevrtanju

Poginula u prometnoj kod Male Kapele (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
Autori: , ljv
16.07.2011.
u 10:58

30-godišnji muškarac iz Zagreba poginuo je kod tunela Mala Kapela, u tunelu Plasine došlo je do sudara pet automobila, kod Huma se vozačica zabila u stup, a nesreća se dogodila i kod Rovinja

Nekoliko težih prometnih nesreća u subotu odnijelo je, kako je za sada poznato, jedan ljudski život.

Tridesetogodišnji muškarac iz Zagreba poginuo je u prevrtanju automobila kod tunela Mala Kapela, na 94. kilometru autoceste A-1 u smjeru Zagreba.

Nesreća se dogodila oko 9 sati, navodno nakon što je automobil zagrebačkih registarskih oznaka udario u kameni obrov i od siline udarca prevrnuo se na krov na na pretjecajni trak. Muškarac je pri tom ispao iz smrskanog automobila i poginuo. Trojica putnika, starosti 18, 21 te 28 godina, teško su ozlijeđeni.

Dvojica su smještena u ogulinskoj bolnici, jedan u karlovačkoj i stabilno su. Promet se na tom dijelu autoceste još uvijek odvija usporeno, a kolona je povremeno bila duga i 10-ak kilometara.

Također na autocesti A1, u tunelu Plasine (između Otočca i odmorišta Ličko Lešće) u smjeru Splita došlo je do sudara čak pet osobnih automobila, radi čega je promet bio dodatno otežan. Stradali su zbrinuti u gospićkoj općoj bolnici, a uzrok nesreće u jednom od najsigurnijih tunela u Europi (prema procjeni njemačkog autokluba Adac) nije poznat.

Nekoliko sati ranije na hrvatskim su cestama ozlijeđene još dvije osobe. U prometnoj nesreći koja se jutros oko 5,20 sati dogodila u mjestu Hum nedaleko Voćina lakše ozljede zadobile su dvije žene. Nesreća se dogodila kada je vozačica O.B. (31) iz Velike mercedesom prebrzo ušla u lijevi zavoj. Automobil je sletio s ceste i srušio betonski stup javne rasvjete. U automobilu se nalazila suputnica K.M. (28) iz Zagreba.

Vozačica je kazala kako je s prijateljicom krenula iz Požege u Viroviticu, te da je zbog umora zaspala za volanom. Od težih posljedica djevojke je spasio robusni mercedes kojemu je u potpunosti uništen motor.

Uvečer u subotu, oko 20.25 sati, dogodila se još jedna prometna nesreća i to na županijskoj cesti ŽC5096 Rovinj-Bale, radi čega je cesta zatvorena za sav promet. HAK upozorava da prometna policija preusmjerava promet lokalnim pravcima.

Komentara 18

BK
bez.komentara
12:34 16.07.2011.

Znam da ne mogu puno utjecati,ali možda ovo bude imalo utjecaja na onog tko ovo pročita. -vozi sporije,ne prelazi ograničenje,jer stvarno ne vrijedi voziti kraće 20 minuta,ako te više neće biti! -pretjecanje je opasno,ja i kad sam 100% siguran,svejedno samm oprezan! -bolje izgubiti 2,3,5 pa i 7 sati na odmor,nego izgubiti život! -pazi se,budale su uvijek na cesti! -razmak između vozila je jedna velika mjera sigurnosti,daje ti vrijeme ukoliko dođe do najgoreg! -veži se obavezno,ne zbog policije,već radi sebe! -pivo je najslađe kad dođeš na odredište! ...

MA
MakaDizel
14:19 16.07.2011.

E, zato postoji Mercedes, a drugo su automobili

AD
adrian1
10:04 18.07.2011.

kako neki voze čudi me da nema i više mrtvih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije