Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Homoseksualci su ravnopravni članovi Crkve', poručuje njemački isusovac

Katolička Crkva mora evoluirati, ocijenio je otac Ansgar  Wucherpfennig, isusovački dekan Njemačkoga katoličkog koledža.
28. prosinca 2018. u 15:47 19 komentara 718 prikaza
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

 

Seksualni moral, žene u crkvi, ekumenizam, crkvene strukture moći, u svim tim pitanjima, Katolička Crkva mora evoluirati, ocijenio je otac Ansgar  Wucherpfennig, isusovački dekan Njemačkoga katoličkog koledža. "Čak i u konzervativnim sredinama, više nije razumljivo da Crkva ne prati smjer u kojem se društvo razvija kad je riječ o tim pitanjima", rekao je otac Wucherpfennig s frankfurtske visoke škole za filozofiju i teologiju Sankt Georgen.

Biskup Đuro Hranić Nadbiskup Hranić: 'Neprihvatljivo je da homoseksualci trpe nasilje, osim ako ne izazivaju javnost'

Vatikan je privremeno suspendirao tog isusovaćkog svećenika od njegovih dužnosti 2018. zbog liberalnih komentara o homoseksualcima. "Temeljna teškoća leži u tome da pitanja istine često ovise o pitanjima moći", rekao je Wucherpfennig. Homoseksualnost u Katoličkoj Crkvi "još uvijek je snažan tabu", rekao je. "Katolički refleks je jednostavno odmah homofobičan", kazao je otac Wucherpfennig. Pastoralnom inicijativom za istospolne parove, on želi poslati "veliku poruku dobrodošlice". "U Katoličkoj Crkvi ima lezbijki i homoseksualaca: Oni se ne trebaju opravdavati, punopravni su i ravnopravni članovi Crkve. Točka", poručuje Wucherpfennig.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
 • Avatar Arkandjel
  Arkandjel:

  Biti homoseksualac nije grijeh. Homoseksualni cin je grijeh.

 • AAAAAA:

  a ti Ansgar Wucherpfennig si obična budala kojoj nije mjesto u našoj svetoj Katoličkoj crkvi i točka! (IAmen!)

 • hegedus:

  Guranje svojeg spolovila u tuđi anus svakako je nešto što bi svaka vjera koja veliča Boga Stvoritelja trebala prihvatiti. NOT.