Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj sabo

Holy: Riječ je o sistemskoj pogrešci u premijerovu načinu razmišljanja

Mirela Holy
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.03.2014.
u 15:12

Mirela Holy smatra da je Milanović blaži u slučaju Željka Sabe nego što je bio u njezinu

Iako stranački kolege SDP-ova gradonačelnika Vukovara Željka Sabe nisu željeli komentirati vijest da se on odlučio nagoditi s USKOK-om u slučaju u kojem ga se tereti za pokušaj podmićivanja dvoje vijećnika, složni su da je to loša poruka.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina prvo je rekao kako ima premalo informacija o tome da bi komentirao novost, ali je ipak odgovorio na pitanje kakvu bi poruku Sabo time poslao javnosti.

– Jako loša poruka i nečista radnja – kratak i jasan je Jakovina.

Njegov stranački kolega Nenad Stazić također misli da je to loša poruka.

– Nije dobro za njega prije svega, ali nije ni za stranku kad on predstavlja stranku – rekao je Stazić.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glavni tajnik SDP-a i predsjednik njihova saborskog kluba Igor Dragovan nije želio komentirati nešto s čime nije upoznat.

– Kada budem upoznat s činjenicama, onda ću moći odgovoriti na vaša pitanja. Sutra će biti prilike da odgovorim na sva pitanja na sjednici Glavnog odbora. Prema tome, nemojte me tjerati jer vam u ovom trenutku stvarno ne mogu odgovoriti na ta pitanja – branio se Dragovan.

HDZ-ov Gordan Jandroković zaključio je da je "očito Sabo cijelo vrijeme govorio neistinu kada je negirao da se dogodio slučaj političke korupcije".

– Ako je točno ovo što prenose mediji, on će morati snositi političku, a vjerojatno i kaznenu odgovornost. Što se tiče njegove stranke, poruka je potpuno jasna – optuživali su druge, govorili da se radi o kolektivnoj krivnji, e sada me zanima kako će se SDP nositi s ovim – komentirao je Jandroković.

Bivša SDP-ovka Mirela Holy također nije željela komentirati ovaj slučaj.

– Ja ne mogu komentirati nešto što je odluka suda ili nagodba s obzirom na to da to nije pravomoćno jer bih se na taj način miješala u rad pravosuđa, a ja sam svoju lekciju po tom pitanju naučila – rekla je Holy.

Budući da ju je premijer prozvao za "sitnu političku korupciju", govoreći o e-mailu koji je kao ministrica zaštite okoliša poslala predsjedniku uprave HŽ-a Reneu Valčiću kako bi se zauzela za njegovu zaposlenicu, inače suprugu tadašnjeg stranačkog kolege, odlučila je od DORH-a tražiti očitovanje je li to korupcija ili ne.

– Ako je riječ o korupciji, očekujem da se protiv mene podnese optužnica – rekla je Holy.

Na pitanje novinara čini li joj se da je premijer u puno ozbiljnijem Sabinu slučaju blaži nego prema njoj kada je poslala sporni e-mail, Holy je odgovorila da je riječ o "sistemskoj pogrešci u premijerovu načinu razmišljanja".

– Mislim da on jednostavno ima jako neobične kriterije i kako se tu već može govoriti o sistemskoj grešci u načinu razmišljanja – zaključila je Holy.

>>Sabo se želi nagoditi s USKOK-om, priznat će krivnju?

Komentara 9

ST
staro topoljanin
16:13 21.03.2014.

malo uman i nenadareni,tako zvani pravnik,a kao pravnik i orator je nula ,kao i cjela druzina drugara stranke.

KO
Kora
19:39 21.03.2014.

Dobra je Mirela! Kad Mirela kaže, to je - primšljeno, kratko, britko.

EV
evropljanin
18:32 21.03.2014.

on uopste ne razmislja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije