Naslovnica Vijesti Hrvatska

Holy predstavila listu za euro izbore: Najmlađi kandidat maturant V. gimnazije

Holy predvodi listu, a na drugom mjestu je Davor Škrlec, profesor FER-a i njezin bivši pomoćnik u ministarstvu koji je skupa s njom izašao iz vlade.
23. ožujka 2014. u 12:20 99 komentara 12613 prikaza
Kandidati ORaH-a za EP
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednica Oraha Mirela Holy danas je predstavila listu kandidata za europske izbore kao i izborni program stranke koji će se bazirati na javnim investicijama u projekte energetske učinkovitosti, ulaganja u obnovljive izvore energije i sustav gospodarenja otpadom.

Osim spomenutog Holy je kao glavne akcente svog programa navela je protivljenje GMO usjevima, industrijskoj brutalnosti prema životinjama, prevelikom izlovu ribe te potrebu za još većom zaštitom ljudskih prava i pravednosti prema emigrantskoj politici i azilantima.

Holy predvodi listu, a na drugom mjestu je Davor Škrlec, profesor FER-a i njezin bivši pomoćnik u ministarstvu koji je skupa s njom izašao iz vlade.

Svih 11 kandidata ima svako na svoj način impresivan životopis. Većina ih je napravila i znanstvenu karijeru, poput poznatog fizičara kemičara i matematičara Ivana Vickovića koji je bio dekan PMF-a u Zagrebu. Na listi ima šest žena i pet muškaraca. Jedan od najzanimljivijih kandidata je Mihael Peklar, maturant V. gimnazije u Zagrebu koji je višestruki prvak u natjecanjima iz informatičkih znanosti.

Kandidati ORaH-a za EP | Autor : Zeljko Lukunic/PIXSELL Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

(Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell)

Holy je naglasila da bi uspjehom smatrala osvajanje više od 5 posto glasova na izborima a da bi osvajanje mandata bio veliki uspjeh no da će , napomenula je, to biti vrlo teško. Holy je rekla da ako osvoji mandat ona neće ići u Europski parlament nego da će to mjesto prepustiti nekome drugome s liste zato što je situacija u Hrvatskoj takva da smatra da je važnije biti u našem nego u Europskom parlamentu.

Pošto su građani zgađeni politikom Holy tvrdi da će oni u kampanji govoriti samo o svome programu i da će se većinom bazirati na društvene mreže. Za široku terensku kampanju kažu da nemaju novaca.

Novinari su je zatražili da komentira jučerašnji govor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je između redaka poručio da je glas za Orah glas za HDZ.

Mirela Holy slučaj sabo Holy: Riječ je o sistemskoj pogrešci u premijerovu načinu razmišljanja Mirela Holy uzvraća udarac Holy DORH-u: Je li moj mail HŽ-u politička korupcija?

- Neću se uvlačiti u te razmirice. Premijerski posao je težak i smatram da je u interesu cijele Hrvatske i svih građana pa tako i naše stranke da on radi dobro svoj posao zato ne želim sudjelovati u verbalnom prepucavanju. Želim da premijer bude smiren, da ne bude uzrujan i da dobro radi svoj posao- rekla je Holy i dodala da je njen dojam da je Milanović u posljednje vrijeme nervozan i da joj je žao zbog toga jer je Hrvatska puna problema pa se premijer mora posvetiti rješenju svih tih problema.

Mihaela Peklara pitali smo koji su razlozi da se angažira u politici i kandidira na europskim izborima jer je u Hrvatskoj posljednjih godina na žalost to velika rijetkost.

- Moja generacija ima pravo glasa ali se taj glas ne čuje jer se svodi na zaokruživanje izbornih listića. Moj angažman je način da se to promijeni. Uvjeren sam da mnogi iz moje generacije žele da svijet bude bolji ali ne znaju kako to postići- rekao je Mihael.

>> SDP objavio listu kandidata za EP: Protiv glasovala samo jedna članica

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • kudcesname:

  na slici dzabalebaroši koji u životu ni kokoš nisu nalegli ......i takvim dati glas?Isto mišljenje imam o svim političkim strankama.

 • Avatar BuzzLightyear
  BuzzLightyear:

  Što je ovo? Savez socijalističke omladine SR Hrvatske? Dosta više ovih Partijskih otpadaka koji se prezentiraju kao alternative! Ne zaboravite: - ova osoba je ozbačena iz Partije zbog političke korupcije - nikada ništa nije radila, cijeli život u Saboru

 • luena 01:

  A ona misli da ce u EU parlament pa je nositelj liste,a sot je to ona uradial da se moze pohvalit i zasluzuje uci u EU parlament... Svi oni misle samo na sebe i kako lako i brzo zaradit a ... prikaži još! za hrvatsku i gradjane ,ma ko te pita...