Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hodak: Reisman će tužiti one koji su je zvali 'hodajućom sprdnjom'

Judith Reisman i njen odvjetnik Zvonimir Hodak potvrdili su da će američka komunikologinja tužiti pojedine novinare i medijske kuće za klevetu. No nisu otkrili konkretna imena
08. veljače 2013. u 12:37 33 komentara 28 prikaza
judith reisman,zvonimir hodak,portal (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Novinska konferencija kojoj je cilj bio najaviti protiv kojih medijskih kuća i novinara komunikologinja Judith Reisman namjerava podnijeti tužbe ipak nije završila s konkretnim imenima ni novinara niti medijskih kuća nego je ponovno u prvi plan stavljena ''štetnost'' zdravstvenog odgoja koji se uvodi u škole.

– Oni mediji koji su pisali da Reisman negira holokaust, koji su tvrdili da ona nije znanstvenica te novinari koji su je nazvali ''hodajućom sprdnjom'', oni zasigurno mogu očekivati tužbu. Neću ih imenovati i navoditi, oni sami znaju tko su – poručio je odvjetnik Zvonimir Hodak.

Kako je došlo do suradnje između Reisman i Hodaka, ostala je tajna. Na koji način je komunikologinja odlučila da je baš zastupa odvjetnik Hodak, opravdano je poslovnom tajnom. Bez odgovora su novinari ostali i na pitanje koliku naknadu dobiva Judith Reisman držeći tribine i predavanja u Hrvatskoj.

– To je privatno pitanje. Organizatori su njezina dolaska u Hrvatsku udruga Vigilare i Centar za obnovu kulture COK i one financiraju njezin boravak. Vigilare ne prima ni kune od poreznih obveznika. Imamo donatore koji podržavaju naš rad – poručio je Krešimir Miletić iz udruge Vigilare. To pitanje o zaradi i financiranju njezina boravka uzrujalo je Judith koja nije odgovorila nego poručila: ''Ovdje je riječ o seksualnom zlostavljanju djece u Hrvatskoj''.

Judith Reisman poručila je da još nije odlučila koliko planira ostati u Hrvatskoj, ali je također naglasila da bi, kada bi za svaki glas podrške u Zagrebu i Dalmaciji dobila deset centi, bila milijunašica. Zajedno sa svojim kolegom i Timothyjem Tateom nije propustila poručiti kako seksolog Aleksandar Štulhofer zapravo surađuje s trojicom pedofila.

– Bi li itko želio da pedofil podučava vašu djecu? Mislim da ne bi. Zašto onda dopuštate da pedofili utječu na ono što vaša djeca uče u školi. Ovim ne govorim da je Štulhofer pedofil nego da je suradnik ljudi koji se tako deklariraju – poručio je Timothy Tate.

Iako Judith Reisman neprestano naglašava kako je u Hrvatskoj da bi dala podršku smijenjenoj novinarki i urednici HRT-ove emisije ''Slika Hrvatske'' Karolini Vidović Krišto, ne propušta priliku govoriti o zdravstvenom odgoju ni o kurikulumu za četvrti modul.

– Biste li vi bili sretni da u školama pokazuju kako se treba dodirivati? Da desetogodišnjake uče kako masturbirati? – upozorila je na kraju Reisman.

 >>'Imala sam problema u Hrvatskoj zbog arogantnih pametnjakovića'

>>'Učiti djecu da je homoseksualnost normalna bilo bi pogrešno'

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • ford:

  Opet Hodak :D

 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Pa zar još nije otišla doma??

 • crna vrana:

  Tako je i Jasna Babić mislila da može Dikana Radeljaka klevetat kako i koliko joj drago. Na kraju mu se na sudu ispričavala ko dobroćudni pesek nebi li prevenirala udar sudskih sankcija na svoj džep. Živi bili pa vidjeli. Nije ... prikaži još!Nije Hodak mačji kašalj !