Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz epruvete krvi
Povratak na članak

Hoću li roditi zdravu bebu – odgovor za 4000 kuna

U Hrvatskoj su trudnice sve starije, a dob povećava rizik od niza poremećaja zbog čega raste tržište neinvazivne dijagnostike

Komentari 21

Avatar abakus
abakus
07:24 21.04.2017.

Standardni PROBIR...? Mislite POBAČAJ, valjda? Kakav je ovo članak, za ime miloga Boga, Večernjakovci? Proglašavanje otvorene sezone lova na djecu koja nisu savršena? Poziv na lov na bolesnu djecu i njihovo ubijanje? Pa jeste li vi normalni? Tko je vas rodio takve? Postoji li i test na bezdušnost, pa da onda takve tamanimo "na vrijeme" i učinimo kroz koju generaciju možda ovaj svijet malo boljim i sigurnijim mjestom za život? Zvijeri!

VL
Avatar fijolica
fijolica
07:55 21.04.2017.

Dakle, ovime se djeca i službeno svode na cipele ili auto! Osim ako nije riječ o tome da se otkriju bolesti kod djeteta kako bi ga se na vrijeme liječilo i tako njemu spasilo život! Ali čisto sumnjam. Nadam se da sve te žene koje rade ovaj test pa se otkrije da dijete nije zdravo pa ga pobace - nikad više ne zatrudne. Takve zvijeri nisu zaslužile imati djecu. Bez obzira na demografsko stanje. Ma znam da će sad pljuštati minusi - ali minusi ne pljušte kad se djeca ub.jaju, zanimljivo. To se pozdravlja.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
08:12 21.04.2017.

"Jedno vađenje krvi i nekoliko tisuća kuna (u prosjeku oko četiri tisuće) dovoljni su da bi budući roditelji u ranoj trudnoći znali ima li njihovo dijete kakav kromosomski poremećaj" pa da odlučite hoćete li ubiti dijete ili ne? Bolesno.

VL
Avatar fijolica
fijolica
07:59 21.04.2017.

Još su dvije stvari ovdje zanimljive. Prva je to što se svi vade na ekonomsko stanje kad je riječ o nerađanju djece - ali skrpaju 4 000 kuna da svoje vlastito dijete svedu na komad potrošne robe. Druga je rečenica: "SNP je jedina metoda koja prilikom analize razlikuje fetalni od majčina DNK ..." - ma kako sad to, molim vas lijepo?! Pa zar nije fetus majčino tijelo???? Kako se onda sad mora odvojiti majčin dnk od fetusovog? Uostalom, zašto se onda ne uzme dio tkiva majke da se utvrdi je li - hm, tko zapravo - zdravo? Ovo je doista monstruozno!

VL
PO
poluprovokator
07:53 21.04.2017.

A ti bi radje rodio malog dozivotnog teskog bolesnika koji nema nikakve sanse za normalan zivot ukljucujuci djetinjstvo, samostalnost, radnu sposobnost i zdravu reprodukciju. Vrijedjas nam inteligenciju svojim zaostalim stavovima.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:01 21.04.2017.

I što će majka ili otac ako saznaju u šestom tjednu trudnoće da je dijete recimo s dvije glave? Što imaju od tog saznanja? U nekim državama Južne i Srednje Amerike ako žene spontano pobace oboljeli plod slijedi majci kazna zatvora od 3 godine. Jer je nacionalna vlast pod utjecajem biskupa iz Opus Dei-a donijela takve zakone. Zato što nije bolje čuvala plod, jer ga je trebala čuvati do rođenja. Irska , Poljska, Malta imaju nešto blaže zakone, tamo se zakonski ne progone majke koje su spontane pobacile biološki oštećeni plod, već u višegodišnji zatvor idu samo one koje namjerno pobace takav plod. Zakon je u tim državama jasan, nosila žena oštećen plod treba ga roditi iako zna da nikada neće biti sposoban da se samostalno brine o sebi. Zar nije za roditelje dovoljna tragedija ako im se tako nešto desi, zar trebaju biti prisiljeni roditi i voditi brigu o djetetu koje ima upalu mozga i ne može niti shvatiti svijet oko sebe? I smjestiti ga u Bistru? Molim, svima koji tako misle a prije nego što me počnu kritizirati, pohodite u Bistru i vidite sami, svojim očima lakše slučajeve. I pokušajte osjetiti trajnu tugu roditelja koji su stali i nisu išli na drugo dijete.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.