Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hoće li školski praznici biti tjedan dana duži?

Žele produžiti trajanje praznika kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta
26. studenoga 2020. u 18:27 3 komentara 2623 prikaza
Bjelovar: Po prvi puta i bjelovarski učenici prvi dan škole dolaze s maskama
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nove mjere za suzbijanje koronavirusa ne obuhvaćaju obrazovni sustav. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i sl. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima.

Zagreb: Rokordan broj zaraženih koronavirusom - građani većinom nose maske i na otvorenome TRAJAT ĆE DO 21. PROSINCA Ovo su nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će biti na snazi od subote

"Što se tiče održavanja što normalnijeg društvenog života, ako usporedite druge zemlje, imali smo puno normalniji život nego mnoge druge zemlje Europe. Važno mi je obrazovanje, rad i proizvodnja, uz okvirni cilj zaštite zdravlja građana", istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Na temelju tih prioriteta, mjere stavljaju fokus na ono što je bitno, dodao je.

"Svaki društveni kontakt, to znači biti s nekim na večeri, na fešti, u kafiću, disku ili drugdje, u ovom trenutku je luksuz koji je irelevantan. Za zdravlje građana svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan je nebitan. Sve što možete izbjeći, a da nije nužno, nije posao i nije obrazovanje u ovom trenutku je nebitno", naglasio je premijer.

Obrazovanje ima poseban režim. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i sl. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produži za tjedan dana kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta.

VIDEO Nove mjere koje vrijede do 21. prosinca

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • lector2corrector:

    duži nikako ne mogu biti. ne produžuju se, već produljuju. naučite već jednom :)

  • Deleted user:

    neznalice ne zatvaraju osnovne škole sve su to okupljališta plenkoviću

  • toljPop:

    onda će uzeti zadnji tjedan drugog mjeseca