Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTIVA
Povratak na članak

Hoće li roditelji u Hrvatskoj raditi pola radnog vremena?

Fleksibilni i rad od kuće članice EU trebaju osigurati roditeljima, gdje god je to moguće, zbog ravnoteže privatnog i poslovnog života

Komentari 11

ST
Stjepan2103
14:16 11.04.2019.

Hoće. Kod nas već i rade roditelji-umirovljenici pola radnog vremena.

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
13:56 11.04.2019.

Ne možeš primiti pristojnu plaću i za puno radno vrijeme a na skraćeno ne smiješ niti pomisliti !

VL
IM
Immanuell
14:17 11.04.2019.

Naš kolektivni mentalni sklop to ne dozvoljava. Nema smisla uspoređivati nas sa Britanijom ili Švedskom, to su različiti svjetovi, nama još uvijek preavangardni. Kod nas je numero uno još uvijek da se busaš u domoljubna prsa, držiš figu u džepu i smiješ se cijelom svijetu kako ti možeš, a okolo tebe ne. Dobrobit cijele zajednice za nas je nepoznat teren, svatko se okreće samo sebi, a o domovini govori kad baš mora kako bi nešto dobio.

VL
BL
bluesman
14:16 11.04.2019.

@bomboon..........................ne moras do Brisela.....pogledaj prema Zagrebu....tamo su stetocine.

VL
GA
GandalfovBrat
13:45 11.04.2019.

kad bi to bilo kod nas zna se tko bi to najbolje koristio. rimuje se sa šmigani

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:21 11.04.2019.

To je super za gazde. Tjerat će te da radiš duplo više, platit će te pola, a prosjek za penziju će biti takav da će otpremnina biti štrik za objesit se.

VL
VL
vlada1
15:19 11.04.2019.

Doma nemam bazen al zato kupit ću Jarun....

VL
BO
bomboon
14:10 11.04.2019.

Kada vam ovi zlocinci gore u Briselu govore o zakonima flexibilnosti rada i radnog vremena, to se odnosi na vas gradjane/radnike, a ne na poduzeca. Oni vam sada svi imaju svoje poduzeca u Hrvatskoj, sve je njohovo, i oni kroje zakone za sebe, a ne za vas. Vi ste roblje i morate biti FLEXIBILNI, a to vam znaci da vas poslodavac moze poslati kuci, kada nema posla, i da ce vam se racunati kao radno vrijeme samo dok robujete za njih, a ne i kada nema posla, da stojite bezveze na radnome mjestu, a da nista ne radite. To vam znaci biti flexibilan. Raditi 20, 30, 50% ili na sate po potrebi, a ne zahtijevati nacionalne radne ugovore sa svim radnickim pravima. Mi nismo u EU-ropskoj uniji, pa i nas tlace i ucjenjuju i prijete nam isto kao i Britaniji, da i mi moramo razvaliti nacionalne radne ugovore, i pustiti ''trzistu'', to jeste njima fasistima gore iz Brisela da nam oni odredjuju place i radno vrijeme, a ne drzava i sindikati. Ovdje su se odmah sindikati digli na noge i sirili mrznju prema njima, i otrovno zaprijetili da taj film nece gledati u njihovoj zemlji. Pa oni su vam naslijednici onih iz '40-ih, sto vi mislite s kime imate posla? Da vam nece slucajno oni voditi brigu o narodu, radnicima i radnickim pravima? Sorry, vi ste loodi ako u to vjerujte.

VL
DO
domljani
16:03 11.04.2019.

vecina ništa ne radi; zato je sve propalo

VL
AM
Axis Mundi
14:30 11.04.2019.

Pitajte majke u Jamerikama koliko imaju porodiljnog dopusta i mogućnosti bivanja kod kuće ako su zaposlene. Hrvatska bi malo kopirala modele jednog dijela svijeta, pa onda modele drugog dijela svijeta, nikako da nađe samu sebe i svoj identitet, samo copy-paste i još joj čitavu vječnost drugi naređuju što i kako da radi. Najsmješnije je kad netko pita "a zašto i Hrvat ne bi zarađivao za isti posao kao i Nijemac" i slične nebuloze.

VL
PR
PrimoracRi
17:39 11.04.2019.

Ako si pogotovo roditelj ima da radiš do 67 godine na puno radno vrijeme ako ne rikneš prije te ako radiš u reanom proizvodnom i privrednom sektoru. Ako si političar ili uhljebčina na trećinu radnog vremena full plaćenog sa beneficijamama onda direktiva Europskih uhljeba ima da još malo nadoda beneficija. Gren na kondot ,aš me tira čim se sjetin kade živin i ki mi otima porez,prirez pdv ,ddv na zrak ,sunce,mjesec......njesra

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.