Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hoće li prezir političke elite prema narodu biti poražen na izborima u Francuskoj

Čini se kako je Macron prešao ne samo granicu političke odgovornosti i elementarne pristojnosti, već i granicu poniženja koju je jedna nacija spremna istrpjeti od onih na vlasti

Komentari 11

LL
lijepa_li si
19:59 15.04.2022.

s kojom lakoćom g.ristić razotkriva zabludnjele, totemima opsjednute!

VL
Avatar Django
Django
21:13 15.04.2022.

Je li ovo članak o Francuskoj ili o Hrvatskoj?

VL
DL
Dvanaest__legija
17:48 15.04.2022.

Macronu za pobjedu fali još samo nekoliko doza!

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
20:38 18.04.2022.

Lijevo-desni politicki spektar je jedna velika laz. To moze biti podjela izmedju drustvenih identiteta na temelju klase ili regije ili rase ili spola, ali to svakako nije sukob izmedju razlicitih ideja. I jedni, i drugi, i treci... svi nas zele samo sto vise, sto bolje i efikasnije kontrolirati. I u tom svom nastojanju svakim danom postaju sve arogantniji, bezobrazniji, nemilosrdniji... gubeci pri tome svaki dodir sa stvarnoscu i narodom kojim vladaju. Korporativni kapitalizam oduvijek je u potpunosti ovisio o drzavnoj moci, pa su kapitalisti drzavu u potpunosti stavili pod svoju kontrolu, kao sto je slucaj u SAD-u ali i u ostalim "zapadnim demokracijama". A temeljni cilj lijevog etatizma uvijek je bila aneksija ekonomije ili njena skoro potpuna kontrola, kao sto je slucaj u Kini ili Rusiji. Krajnji rezultat i u jednom i u drugom slucaju je erozija ljudskih prava i sloboda, iluzija i privid demokracije, a uz pomoc tehnologije i opasnost od totalitarne distopije kakvu svijet nikad prije nije vidio. Ali ja i dalje tvrdim, najveca opasnost po covjecanstvo su ovce glinenog mozga koje nista ne shvacaju, koje poslusno izvrsavaju naredbe svojih gospodara, koje i dalje zive u uvjerenju u dobre namjere svjetske elite, koje samo zderu i piju dok ima... i vrte se u svemiru skupa sa svojim paraliziranim mozgicima bez ikakve svrhe i cilja...

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
20:21 15.04.2022.

Činilo se da će Britanija nakon izlaska iz EU propasti. Međutim, oni imaju jasnu agendu koja uključuje rušenje EU. Stoga su i napraviki ouč u Ukrajini 2014., a onda stvari eskalirali do rata. Događaji u Francuskoj samo su posljedica svega toga.

VL
MA
Manolo46
15:51 16.04.2022.

Ljevičari su u panici isključivo zbog jednog razloga. Francuska je pradomovina demokracije i tamo nema šale s izborima, nema kao u Americi glasanja poštom, glasanha bez predolenih identifikacijskih dokumenata nego se kako i priliči demokraciji glasa na dan izbora na biračkom mjestu u živo uz predočenje osobnih dokumenata. A to automatski znači da je puno teže ukrasti izbore nego u Americi, Bjelorusiji i sličnim karikaturama demokracije. I to je jedini uzrok teške panike u redovima ljevičara.

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
12:51 18.04.2022.

U zdravom korijenu demokracije i zelen list stoji u vrhu stabla. Sve se svodi tome kako se država i politička elita ponaša prema običnom čovjeku iz naroda, pojedincu. Ta individua i jest smisao njihova djelovanja. Ne možeš ju ugrožavati, prijetiti, oduzimati slobode, omalovažavati, krasti, varati i pozivati se na demokraciju. Mogu reći da su u EU ostali samo panjevi od demokratskih država.

VL
DU
Deleted user
17:34 23.04.2022.

Macron je prošlost, obican placenik centara moći, bijednik

VL
SL
slavenZadravec
21:05 15.04.2022.

Čini se da je autor ljut na današnju verziju kapitalizma, ali se ne usudi kritizirati taj sustav nego krivi političke elite koje nisu dovoljno populističke.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.