Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista za izbore

Hoće li osječko-baranjski HDZ dobiti zastupnika u Europskom parlamentu?

HDZ
27.03.2019.
u 21:23

Osječko-baranjski HDZ predložio je tri moguća kandidata pri čemu je ime Stjepana Ribića među članstvom dočekano loše s obzirom na to da je donedavno bio član HDSSB-a

Nakon raspisivanja izbora za EU parlament svi su u iščekivanju objava izbornih liste s kandidatima koji će predstavljati Hrvatsku u europskom parlamentu. Po pitanju liste kandidata HDZ-a za te izbore vlada zavjet šutnje iako su županijske organizacije prošle postupak nominacije te su vrhu stranke dale prijedloge koje bi rado vidjele na listi za Europski parlament. Zainteresiranih je puno, a mjesta – malo!

Iz HDZ-a najavljuju sigurnu pobjedu na izborima, a prema trenutnim istraživanjima očekuje se kako će imati između pet i šest mandata. Prema nekim informacijama za očekivati je da će mjesto na listi ponovno imati Dubravka Šuica, dok ostala imena tek čekaju na potvrdu. Kako je Večernji list već pisao, zagrebački HDZ predložio je više mogućih kandidata među kojima se ističe ime Karla Resslera dok se u kuloarima priča kako i Tomislav Sokol ima razloga za optimizam.

Sve češće se spominju i imena Dragice Roščić i Mirjane Čagalj dok se koplja lome oko Mire Kovača i Davora Ive Stiera. Za sada enigma ostaje unutar osječko-baranjskog HDZ-a koji prema ostvarenim rezultatima nadaju se kako postoji realna mogućnost da im pripadne mjesto u gornjem dijelu liste. Osječko-baranjski HDZ predložio je tri moguća kandidata pri čemu je ime Stjepana Ribića među članstvom dočekano loše s obzirom na to da je donedavno bio član HDSSB-a i u to vrijeme govorio loše o HDZ-u.

Spominje se i ime aktualne pročelnice Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU u Osječko-baranjskoj županiji. Treći predloženi kandidat, koji je ujedno najmlađi, je doktor društvenih znanosti Ivan Zeko Pivač. Ovaj Osječanin se već nalazi u Bruxellesu kao diplomat Republike Hrvatske, a kako doznajemo, radi se o osobi koja govori više stranih jezika. S obzirom na to i činjenicu da već posjeduje iskustvo rada u Europskom parlamentu, ali i mladoj i obrazovanoj osobi bez bilo kakvih repova, mnogi su mišljenja kako bi njegova kandidatura bila zapravo najbolje rješenje

Ključne riječi

Komentara 2

ZL
zlatnirat
11:31 28.03.2019.

Nije cudo sto ce i slavonski kradeseovci u EU parlament, kad su radno sposobni slavonci vec odavno u europi, a da ce zastupat RH? tko jos vjeruje u to? samo stolica i nista drugo..

KP
kresimir.perak
08:58 28.03.2019.

S obzirom da ce HDZ dobiti 5 do 6 mandata a ima 20 zupanija + Zagreb, naravno da svaka zupanija nece imati svog covjeka sto nije ni vazno, zastupnici u Bruxellesu predstavljaju Hrvatsku a ne zupanije, jedna je izborna jedinica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije