Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB I ZADAR

Razdor između Esih i Hasanbegovića? Slijede li dva izborna sabora

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
15.07.2019.
u 13:12

Budući da službeno postoji dvije godine, stranka je dužna organizirati Sabor stranke, koji je na Predsjedništvu stranke dogovoren za 22. srpnja u Zagrebu

Kao i na nizu drugih stranaka, europski izbori i neosvajanje mandata, po svemu sudeći, unose razdor i u Neovisne za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Budući da službeno postoji dvije godine, stranka je dužna organizirati Sabor stranke, koji je na Predsjedništvu stranke dogovoren za 22. srpnja u Zagrebu.

Prema Statutu, pozivi se moraju poslati osam dana prije Sabora, pa je dvotrećinska većina u Predsjedništvu stranke donijela odluku da se pošalju pozivi za Zagreb, kako je dogovoreno, kažu nam članovi Predsjedništva, te dodaju kako Esih to nije željela potpisati, već je sama, s nepoznate gmail adrese, paralelno poslala pozive za Zadar.

– U subotu je poslan poziv svima, svim županijskim organizacijama koje same odabiru delegate. Sve je odrađeno sukladno Statutu stranke. Ja ne znam tko bi zvao ljude u Zagreb, ovaj poziv upućen za Zadar jedini je poziv koji je poslan, ja predstavljam i zastupam stranku i znam da nije bilo nikakvog poziva za Zagreb – kazala nam je  predsjednica stranke Bruna Esih.

Zlatko Hasanbegović kaže nam da je Sabor stranke 22. srpnja u Zagrebu te da nije bilo govora o Zadru.

– Jednoglasna je odluka Predsjedništva stranke da se Sabor održava u Zagrebu, a pozivi se po Statutu šalju osam dana prije Sabora, i poslani su. Statutom je propisano da sve odluke donosi Predsjedništvo stranke dvotrećinskom većinom i time bih završio – poručio nam je Hasanbegović.

Inače, već neko vrijeme kruži priča da je došlo do raskola između Esih i Hasanbegovića, o čemu ni jedno ne želi ništa govoriti. Različite priče oko lokacije izborne skupštine svakako sad idu u korist tezama o raskolu i navodnom planu aktualne predsjednice Esih, ali i političkog tajnika i glasnogovornika stranke Hasanbegovića, da se na unutarstranačkim izborima izbore da vode stranku.

Komentara 60

BR
Brandfackel2
13:48 15.07.2019.

Prije izbora ste ignorirali NHR i promovirali jugokomunističke partijice. Kada ovjavite nešto o njima to je uvijek u cilju ocrnjivanja. I ova vijest je laž kao i većina onoga što izdajnički mediji objavljuju o prohrvatskim političarima.

BD
BDD
14:48 15.07.2019.

Što više pišete laži, ovaj dvojac mi je miliji i draži.

DU
Deleted user
18:52 15.07.2019.

domoljublje je za desničare samo paravan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije