Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamići ponudili jamčevinu
Povratak na članak

Hoće li Modrić i Lovren odgovarati zbog svoje uloge u transferu novca?

Zdravko i Zoran Mamić ponudili sedam milijuna kuna jamčevine

Komentari 102

MS
mare_split
10:11 11.07.2015.

I opet naslov i članak koji su POZIV na (sudski) linč! Stanite više! Pogledajte, vi iz VL-a,u trenutno stanje vaših računa kod porezne uprave i napišite koliko ste u minusu! Radi se o kojem miljunu kuna ... Sitnica? Naravno, ta niste li filijala kokošinjara!

VL
SV
svzabec
10:40 11.07.2015.

Znači, braća Mamić optužena su da su oštetili GNK Dinamo za najmanje 117,8 milijuna kuna. Na prvi pogled optužba bi mogla poslužiti kao dobar materijal za vrsnu komediju. Dinamo koji deset godina dominira i hara HNL-om, izvještava nas USKOK da je sustavno pljačkan i izrabljivan. Poznato je da Dinamovi nogometaši zarađuju u prosjeku između dvjesto i devetsto tisuća eura godišnje, sve funkcionira kao u bajci, 200 zaposlenika na vrijeme dobiva iznad prosječne plaće, a gazda k tome još uspijeva drastično opljačkati klub. Sreća za Hajduk koji je deset godina na aparatima da njih nitko tako nije oštetio ni opljačkao. Kamo sreće da su svi dosadašnji predsjednici Vlade oštetili Republiku Hrvatsku na način kao što je učinio Zdravko Mamić s Dinamom. P.S. ovakvi medijski naslovi su čisti linč i manipulacija. Vi mediji i uskok niste sud, sud ima zadnju, a ne vi plaćenici sdp-ovski!

VL
Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
10:24 11.07.2015.

Prije svega zamolio bih VL i sve komentatore da pišu komentare isključivo pod punim imenom i prezimenom i to sa svojom slikom. Zašto? Pa zato ukoliko pišu istinu nje se ne trebaju bojati, a ukoliko pišu laži i podmeću to znači da se žele sakriti iza pseudonima i anonimnosti.

VL
UR
urbanum
10:50 11.07.2015.

Ima samo jedno što je gore od hrvatske stvarnosti. To je dno onog tipa novinarstva koji je preplavio Večernje-Jutarnju stvarnost. Ona je uvredljiva za svaku pismenu i civiliziranu osobu. Što se USKOKA tiče on je bitan i nezaobilazan dio hrvatske korupcije. Tako će buduće generacije suditi o fenomenima korupcije i novinarstva u godinama hrvatske tranzicije. Tekst i lista onih "koje je Uskok odabrao" za svjedoke valjalo bi sačuvati kao tipičan obrazac koji je primjenjivan u političkim obračunavanjima za "IZBORE" 2015-2016 godine u Hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
10:24 11.07.2015.

Neka svako odgovara za svoja djela. Ovo je kap u moru kaj se u Hrvatskoj događa u biznisu u svim porama države. Montirano od crvenih tj. politike i za ljubomorne ljude koji će se eto kao bolje osjećati i nešto glasova dati crvenima. Jednostavno uz najbolje odvjetnike u zemlji da se tom Mamiću takva ovo stavlja na teret ja ne vjerujem. Ako je ovo kažnjivo ona on i njegovi odvjetnici neka idu zajedno u buksu. I naravno svi igrači koji su u tome sudjelovali. Eto nadamo se da će krenuti i s gospodarstvenicima i političarima........aha da hoće. Predstava. Eto crveni još uživajte koji mjesec.

VL
PI
prava istina
10:55 11.07.2015.

Ako smo mi pravna država onda ovo nikako ne može biti da se ove transakcije Modrića i Lovrena okarakteriziraju kao postupci iz neznanja ili da ih je netko kao neuke iskoristio da učine ovo tzv. kazneno djelo. To su osobe punoljetne i umom zdrave, dakle svjesne svojih postupaka. Kaznena djela (za sada u sumnji) ne mogu biti predmet "trgovine" niti bilo kakove nagodbe. Dakle ili si počinio ili nisi. Ako se postupak vodi protiv Mamičević a u njemu su sudjelovale i druge osobe, onda one moraju biti podvrgnute istom postupku i treba se ustanoviti jesi ili nisi. Trgovanje možebitnim kaznenim djelom bi dokazalo da nam je pravosuđe zapravo neko trgovačko društvo.Isto tako jamčevine su predmet trgovine i to nije u redu. Dakle daš pare i onda si slobodan čovjek dok s druge strane u siromašnom kriminalnom svijetu takova mogučnost ne postoji ili se ne može primijeniti. To je isto trgovina. Pred zakonom bi trebali biti svi jednako tretirani. Šta recimo Mamićima predstavlja sedam milijuna kuna? Sitnicu. Dakle pravosudna lakrdija. Itekako iz svog iskustva znam kako funkcionira pravosuđe. Za vještački nalaz nisam imala dovoljno novaca koliko je tražio vještak za mito i vještački nalaz je bio lažan. Eto tako to ide.

VL
DU
Deleted user
10:25 11.07.2015.

Opet crvena mafija radi na uništenju hrvatskog imidža u svijetu!!!

VL
KO
komentatorxyz
11:07 11.07.2015.

Zašto bi itko bio pošteđen? Pa znali su oni da to nisu legalne rabote.

VL
ST
stevica
11:33 11.07.2015.

Modric a i Lovren su potpisali da nemaju nikavih potrazivanja od dinama i napustili klub.Poslije toga im je dolazilo na racun milionske cifre koje su vracali na racun mamica ali uvijek umanjene za 2-3 miliona kuna.Pametnom dovoljno.

VL
Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:33 11.07.2015.

Kakve su to nebuloze Vlajčevića? O zajmu će pričat kad dođe vrijeme??!? Ma smjesta daj ostavku, sm*će jedno korumpirano!

VL
OR
@orlando
10:45 11.07.2015.

Nikad mi nisu bili jasni ti nogometaši, zaradjuju milione a opet im to malo, pa se petljaju u nelegitimne radnje.

VL
MU
muh
10:49 11.07.2015.

Zato so Mamići podturili Modriću njihovo sekretaricu da imaju podpunu kontrolu.

VL
PA
pan-am
10:16 11.07.2015.

Odgovarati bi trebali,al zna se tko je i kako kreirao ugovore!!!

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:13 11.07.2015.

Mene najvise cudi da je Mamicu bilo dozvoljeno da 10 godina radi kako hoce. Kad su laici po forumima znali sto se dogadja, pa cak i Zagrebacki taxisti, zasto ima se prije nije stalo na rep? Treba dobro pogledati te tijekove novca pa i onoga u kuvertama. Uvjeren sam da je to jos jedna "Fini Medija".

VL
MU
muh
10:22 11.07.2015.

Ako je kriv Mamić onda je i Lukica i ostali koji su mu omugučili da nije platio porez.

VL
OR
@orlando
10:45 11.07.2015.

Nikad mi nisu bili jasni ti nogometaši, zaradjuju milione a opet im to malo, pa se petljaju u nelegitimne radnje.

VL
Avatar Bekrija
Bekrija
13:39 11.07.2015.

Ako su oštetili Dinamo i Hrvatsku nek odgovaraju pred sudom, jer ako su bili u kombinaciji i ako su znali šta rade s Mamićima nek i odgovaraju za to!

VL
DU
Deleted user
11:19 11.07.2015.

Braća, Modrić, Lovren i ostali neće odgovarati jer zakoni u Hrvatskoj vrijede samo za sirotinju.

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
10:23 11.07.2015.

Sad je vrijeme da se bara ocisti od krokodila. Samo naprijed punom parom sa istragom.

VL
DU
Deleted user
10:33 11.07.2015.

Od Siniše Poljaka komentar. 100% se u pravu, na prvi pogled. Međutim..... recimo da je vrijednost transfera 1000. Ukoliko je plaćen porez na 1000 to znači je plaćen porez na ukupnu vrijednost transfera. Nakon toga vlasnik tih 1000 može biloo kome na svijetu dati koliko god želi od tih 1000. Što da je to dao ljubavnici, prijatelju ili bilo kome drugome. NIŠTA... zato što je plaćen porez na ukupnu vrijednost. Isti porez bi bio plaćen da su bili dva ugovora po 500. Zašto nisu, to je nevažno važno je da je plaćen porez na 1000, kolika je vrijednost ugovora.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.