Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKON O POREZU NA DOHODAK
Povratak na članak

Hoće li lokalne samouprave upravljati visinom paušalnog poreza?

Cilj te izmjene je pružanje mogućnosti jedinicama lokalne samouprave da upravljaju visinom poreza u skladu s fiskalnim potrebama

Komentari 3

BA
babamoje
13:31 17.08.2018.

aj mući tamo

VL
IV
ive365
13:20 20.08.2018.

@nekakav ajde sad smo vec na 35000kn po ležaju.. vi meni dajte 5000 po lezaju i ja vama dam sve svoje lezaje pa vi zaradite to ostalo.. ja se slazem da je porez manji nego kod ostalih djelatnosti ali ii tu bi trebala postojati neka regulativa.. zasto kazu da je to napad na male.. jer jako puno ljudi zive od tog turizma.. ja zivim na moru imam 40g. dali vi vjerujete da ja u 40 godina nisam legao na svoju terasu i uzivao u tih 40 godina.. a zasto da bi uopce mogli i zivjeti .. četveročlana obitelj sa 4000kn primanja mjesecno.. svako ljeto iseljavmo iz svog stana u ljetnu kucicu pod plocom u kojoj je i danju i nocu preko 30 stupnjeva,, svoj stan prepustamo turistima da bi zaradili i da bi mogli normalno funkcionirati.. Možda bi bilo bolje da to ne radimo da prestanemo držat turiste i da se prijavimo u grad kao socijalni slucaj jer ja mislim da za to imamo i te kako uvjete.. A koliko je takvih kao ja pa svaki drugi iznajmljivač.. Druga su stvar apartmani izrađeni baš za držanje gostiju koji služe samo u tu svrhu.. ali mi živimo u toj kući.. 40 godina se selimo u lipnju van u rujnu nazad.. vi mislite da bih radio to da mi nije sila..

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:15 17.08.2018.

preveliki raspon. treba biti od 1.000 do 2.000 kuna po krevetu i gotovo. ako znamo da taj jedan krevet bude donio 35.000 kuna godišnje, to je niti 3% 'poreza'. pa sad ne znam niti jednu djelatnost, koja je prijavljena, a da plaća tako male poreze. iznajmljivači su ionak u nepoštenoj prednosti pred drugima, em im je to dopunska djelatnost, ne plaćaju mirovinsko, zdravstveno (znate, ono iz čega se financira hita, to je sad popularno komentirati), em ne plaćaju porez na dobit, a koja im je impozantna, jedina ulaganja su im bespravna gradnja i veslanje između kontrole, a taj paušal koji su do sada plaćali je sramota za poreznu državu. pa više država prihoduje od prostitutki, nego od njih!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.