Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A TKO BI DRUGI

'Hobit': Peter Jackson hoće, neće – hoće!

vitez Novog Zelanda
AFP
25.06.2010.
u 22:07

Pregovori s MGM-om još traju, ali budući da 'posao iz snova' nakon odlaska Del Tora nije ponuđen nijednom drugom redatelju, čini se da će opet Tolkiena ekranizirati Oscarom nagrađeni Novozelanđanin

Odluka Petera Jacksona da još jednom (to jest dvaput, jer su planirana dva filma) sjedne u redateljski stolac za ekraniziranje romana J. R. R. Tolkiena mogal bi biti upravo neophodan poticaj producentima da se konačno odluče zatvoriti financijsku konstrukciju i krenuti sa snimanjem, dok imaju priliku da im prednastavak radi onaj redatelj koji je "Gospodarom prstenova" (treći dio – "Povratak kralja") osvojio Oscare za režiju i za najbolji film.

Premda su glasine spominjale mnoge druge zamjenske redatelje, od Davida Yatesa i Jacksonovog štićenika Neilla Blomkampa nadalje, postalo je sve izglednije da će se sam Jackson prihvatiti tog posla, a konačna potvrda stigla je u vidu vijesti da su Jackson, Fran Walsh i Philippa Boyens pripremili putovanje u London 4. srpnja, i u Los Angeles tjedan dana kasnije, da bi osobno razgovarali s glumcima čiji im se rad na audicijskim snimcima najviše svidio; ukoliko bi neki drugi redatelj bio u igri, svakako bi i on morao učestvovati u tim konačnim dogovorima. Ostaje samo da se oko Jacksonova honorara i financiranja filma dogovore koproducenti Warner Brothers/New Line Cinema i MGM, a s obzirom na očekivani uspjeh filma, i ta velika prepreka ne bi trebala biti nepremostiva. Filmovi po "Hobitu", i to onakvi kakve su ljubitelji sanjali, nikad nisu bili bliže ostvarenju.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Časna seka
Časna seka
15:20 26.06.2010.

Tko će taj film iščekati... Morat ćemo se poigrati s nečim dok čekamo.

PL
pluki
14:35 29.06.2010.

Imaš crtani film hobit pa njega gledaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije