Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATASTROFALNO STANJE

HNV traži referendum, želi raspustiti Sabor

HNV
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
29.08.2014.
u 15:45

U vijeću tvrde da Sabor, Vlada i predsjednik RH nisu do sada prihvatili ponuđenu suradnju

Hrvatsko nacionalno vijeće pokrenulo je novu incijativu, te u priopćenju kažu da su zbog s katastrofalnog i neodrživog gospodarstvenog, društvenog i političkog stanja u Hrvatskoj koje prijeti propasti naroda i države donijeli odluku o pokretanju referenduma o raspuštanju Sabora i izbor Vlade nacionalnog spasa RH.

"Razlozi za ovakvu odluku leže u činjenici što najodgovorniji nositelji odlučivanja: Sabor, Vlada i predsjednik RH nisu do sada prihvatili ponuđenu suradnju u rješavanju duboke krize u RH", navodi se u priopćenju HNV-a koje potpisuju predsjednik Karlo Starčević i zamjenik predsjednika Josip Baotić.

Vlada nacionalnog jedinstva, predlažu, bit će uspostavljena u roku 30 dana od provedenog referenduma, a činit će ju najbolji stručnjaci, političari i najodgovorniji građani RH. Mandat Vlade trajao bi od 12 do 18 mjeseci.

>> Stvaranje nove Hrvatske plan je HNV-a

Komentara 13

HR
hrxxx111
16:00 29.08.2014.

krajnje je vrijeme

L0
luena 01
16:30 29.08.2014.

Ionako je Sabor vjecito poluprazan -prazan ,slobodno ga se moze raspustiti... Sta ce nam sabornici koji se samo medjusobno prepucavaju ,neki ne libe ni udaraca ispod pojasa umjesto da nesto konstruktivno rade... a nisu ni lose placeni za nerad..Ukidanjem Sabora ce drzava jos vise ustediti u drzavnom proracunu,a bivsi sabornici il ce negdje drugdje za nizu placu ili van iz politike... Nek rade sto su izucili ili studirali,ionako je Hrvatska nakon osamostaljenja postala zemlja diplomasa manje zanatlija.....Da vidimo sto tko od njih moze i gdje u svojoj struci.....

Avatar Aubix
Aubix
17:43 29.08.2014.

A ja zahtijevam da se svim građanima RH poveća plaća za 85 posto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije