Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak ministra

HNS pozdravio ostavku Kuščevića. Beljak: Bio bih zadovoljan da ode i Plenković

Predrag Štromar iz HNS-a i Lovro Kuščević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
08.07.2019.
u 21:05

"O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati s koalicijskim partnerima, počevši od sutrašnjeg koalicijskog sastanka", stoji u priopćenju HNS-a

HNS je pozdravio ostavku ministra uprave Lovre Kuščevića, koja je objavljena večeras.

"HNS koji je na svojem predsjedništvu prije 10 dana donio odluku da će predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića pozdravlja njegovu današnju ostavku, jer smatramo da svatko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost. Za nas u HNS-u je to pitanje moralne i političke odgovornosti svakog političara, dok će pitanje eventualne kaznene odgovornosti utvrđivati nadležna tijela.

O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati s koalicijskim partnerima, počevši od sutrašnjeg koalicijskog sastanka", stoji u priopćenju HNS-a, HDZ-ovog partnera u Vladi koji je tražio Kuščevićevu ostavku zbog navodnih afera, prenosi N1.

Premijer Andrej Plenković objavio je danas nakon sastanka s Kuščevićem u HDZ-u kako je prihvatio njegovu ostavku i na mjesto ministra uprave i na mjesto političkog tajnika stranke. Kuščević se vraća u Sabor.

Ostavku je komentirao i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

- Mislim da je to bilo očekivano s obzirom na gomilu afera koje su se vezale uz gospodina Kuščevića, ali nije on jedini. Ja osobno bih bio zadovoljan kad bi ostavku dao i gospodin Plenković i cijela Vlada, i kad bismo išli na prijevremene izbore. Da je došlo do rasprave u Saboru, ne bi bilo načina da ga (Kuščevića, op.a.) bilo tko više brani - rekao je Beljak, prenosi Dnevnik.hr.

SDP-ov zastupnik Gordan Maras poručio je:

- To je ono što je SDP tražio od početka, kad se ova afera otvorila. To je svima u Hrvatskoj bilo jasno, osim očito gospodinu Plenkoviću, gospođi Kolindi Grabar-Kitarović i HDZ-u, koji su do zadnjega branili ministra Kuščevića, sve dok to više nije bilo apsolutno nemoguće. Ono što mi danas imamo na djelu je evidentno najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska imala od svoje neovisnosti.

Ostavku je komentirao i bivši SDP-ov ministar Mirando Mrsić.

Kada bi Kuščević bio jedini!? Ostavku trebaju dati i Žalac, Pavić, Tolušić, Goran Marić. Ova nekretninska vlada treba otići. Vrijeme je da Plenković podnese ostavku i da najnesposobnija vlada u povijesti Hrvatske nestane. Dosta je bilo! Izbori su jedina opcija za Hrvatsku! Odlazite i prestanite mučiti Hrvatsku!

Branko Hrg iz Hrvatske demokršćanske stranke pozdravio je ostavku.

- Očekivan ili neočekivan, dobar je potez, i jedini mogući potez. Moram reći da sam zadovoljan da je to tako te da mi je žao što je uopće do ovakvog nečega došlo - komentirao je Hrg.

Na pitanje što očekuje na predstojećem koalicijskom sastanku, kako će se razvijati situacija s HNS-om, rekao je:

- Vidjet ćemo stavove premijera Plenkovića. Opet naglašavam ono što sam nekoliko puta javno rekao - da potez HNS-a kao koalicijskog partnera nije bio korektan i nije bio u redu.

Komentara 34

GO
Gomila
21:54 08.07.2019.

HNS izbaciti iz vlade po svaku cijenu

DU
Deleted user
21:46 08.07.2019.

Je li to Beljak opet o moralu?

MO
moškov
20:14 08.07.2019.

Hnsovci i moral u politici su pojmovi koji su totalno suprostavljeni ... ...ovo je u stvari pljuska hdzejcima kad im hnsovci drze prodike o moralu.. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije