Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
partner SDP-a
Povratak na članak

HNS: Oštro smo protiv promjene modela HRT-ove pristojbe

HNS nije predložio ni podržao bilo koji od spornih modela koji su navedeni kao mogućnost, a s kojima je medije upoznao glavni savjetnik za medije u Ministarstvu kulture Milan F. Živković (SDP), priopćeno je iz HNS-a

Komentari 60

KR
kristov
10:44 07.12.2012.

mali dodatak na komentar, a žalosno je da na to gubimo vrijeme i energiju, no radi istine trebamo govoriti, vikati, boriti se. Ovdje je riječ o čistoj komunističkoj logici direktora Radmana, koji je došao na čelo televizije i koji njome zna upravljati ako mu netko, a taj netko smo mi Hrvati, da neizmjerni novac ili dobije novac iz tiskare, kao nekada Topčidera. Bandu treba maknuti demokratski, ako ne ide toljagama. Treba ići u inicijativu za referendum za opoziv vlade i nove izbore, ako ne ide tako onda rješenje se nameće samo od sebe!

VL
KL
klokan13
11:09 07.12.2012.

Mislim da je krajnje vrijeme da maknemo ovu nesposobnu i nenarodnu vlast, kad već sami neće otići ... Jedni drugima kontriraju, a na štetu naroda: Istra: Plomin - IDS - SDP HNS - SDP >>> konstantno

VL
AA
aabbcc
11:05 07.12.2012.

. Kriza nije za sve i nekim pravednijim modelima Tv-pretplate, poreza.. teret krize treba preraspodijeliti i NECE je ni BITI, al izgleda to bude opet po ledjima sirotinje....

VL
ME
metla
11:08 07.12.2012.

Kad već razmišljate o takvim modelima pristojbe što ne predložite da na isti naćin Hrvati plaćaju pristojbe npr. dječjim vrtićima školama pa za zrak koji udušemo ili npr. što ne uvedete pristojbu za to što hodate po pješačkom kolmiku poput neke cestarine i ima toga još al za sad ovo bi bilo dovoljno za oporavak Hrvatske.

VL
ME
metla
11:25 07.12.2012.

Najbolje se napraviti blesav a tko je izašao s ovim prijedlogom: Tek što se stišala bura oko poreza na nekretnine, iz Ministarstva kulture stiže prijedlog koji će izazvati novu buru među građanima, ali i unutar Vlade. HNS-ova ministrica kulture Andrea Zlatar Violić uputila je na javnu raspravu prijedlog da se dramatično promijeni način naplate TV pristojbe. Posjedovanje televizora više ne bi bila osnova za plaćanje TV pretplate, nego boravak i radni odnos u Hrvatskoj. TV pretplata naplaćivala bi se u postotku od plaće ili mirovine, kao i svaki drugi porez, a umjesto HRT-a naplaćivala bi je Porezna uprava.˝

VL
DA
darko9
11:33 07.12.2012.

rezimirajmo..... savjetnik nemože izači u javnost sa nečim ako tone odobri ministar u ovomslučaju ministrica je od HNS i vjerujte mi da ječačić krenuo skupljat bodove na štetu SDP

VL
GO
golub
11:33 07.12.2012.

Dosadašnju pristojbu HRT-e prepoloviti jer običan građanin nema što na TV gledati, osim ovih političara od kojih dobivaju proljev..

VL
KO
korisnik3
19:06 07.12.2012.

no, prije nego donesemo nekakve zakljucke, predlazem da pricekamo ocitovanje, o ovome najnovijemu "skandalu", novoizabranog glavnog ravnatelja doticne inistitucije, gorana radmana. ako prije toga ne uskoci "nas" predsjednik koji, ako smijem nadodati, se inace (tako barem kazu iz ureda za odnose sa javnoscu pri uredu presjednika republike hrvatske) u nista previse ne mijesa.

VL
KO
korisnik3
10:31 07.12.2012.

padni vlado vise. zbogom! :P

VL
KR
kristov
10:18 07.12.2012.

Čini se da HNS nije upućen u nikakve prijedloge zakona koji se ne tiču upravljačkih funkcija i beriva. Ova koalicija što dalje odmiče nesmanjeno pokazuje kako vlada ne funkcionira, da nema viziju niti ideju. Oni idu principom, vi nama rušite ljude mi vama zakone i ugled. Ujutro svi znaju sve, poslijepodne nitko s nikim nije komunicirao i kriv je neki savjetnik, hajde ovi su to digli na višu razinu, nekada je bila kriva tipkačica ..

VL
KO
korisnik3
10:33 07.12.2012.

@kristo a sto si ocekivao od vesne i milanke, nenada i ratka? ovo je najbolje kaj znaju. :D

VL
DU
Deleted user
10:36 07.12.2012.

Milan F. Živković bi trebao dobiti otkaz. Netko tko ima takve nakaradne ideje ne bi trebao radit za državu. Tko zna kakve bi štete još mogao napravit. Osim toga, izgleda da nema nikakvog pametnijeg posla nego da smišlja ovakve modele kakvi meni nikad ne bi uopće pali na pamet. Za ovakve kretenarije potrebna je bolesna i bujna mašta.

VL
CV
crna vrana
10:48 07.12.2012.

HNS-ovci javno, jasno i glasno priznaju da im je u liku (i djelu) SDP-ovca M.F. Živkovića , u (njihovom) Ministarstvu kulture podvaljeno najobičnije kukavičje jaje.

VL
AU
autoritet
10:48 07.12.2012.

Pretplatu ukinuti!

VL
RO
robinhood123
10:56 07.12.2012.

to je samo dokaz na koji način rade.Svaka šuša bi mjenjala zakon kako njoj odgovara ne razmišljajuči o posljedicama.Ona ružna baba koju nazivate ministricom kulture treba hitno posjetiti psihijatra jer ovoga se ne može sjetiti normalna osoba(i nek si kupi špigl).

VL
VE
verica2
10:56 07.12.2012.

Predloženi način plaćanja pretplate možda nije idealan, ali je svakako bolji od sadašnjeg. Sada je moguće da ovršitelji dođu u stan samohrane nezaposlene majke s petero maloljetne djece i zaplijene imovinu zbog neplaćene RTV pristojbe.

VL
OB
-obrisani-
10:59 07.12.2012.

vratiti Hloverku...i povećati pretplatu . Živio HRT.!!!

VL
HO
Hortator
11:12 07.12.2012.

Ovo je našto čemu se cijela država treba usprotiviti ...... ja jednostavno ne želim plaćati pretplatu za tv jer ga ne koristim .... sramotan prijedlog al baš sramotan. Krpanje financija i dugova jednog rastrošnog mastodonta ...

VL
NE
neki
11:14 07.12.2012.

Čekaj malo, HNS-ova ministrica daje prijedlog zakona, a stranka HNS je protiv toga?!? Imam osječaj da su ankete porazne, a lokalni izbori blizu pa moraju malo dizati rejting i tako...

VL
VF
vferari
10:37 07.12.2012.

Nema tog zakona koji može negog prisiliti da plati ono što nije kupio.Zamislite prošećete se robnom kućom i djelatnik vam donese račun za televizor traži da ga platite,vi kažete pa ja to nisam kupio a prodavač kaže nema veze prošli ste pokraj njega a mi imamo pravilo tko dođe u robnu kuću mora platiti ono što mu mi prodamo.Prema tome ovo su bombice pojedinih političara pred lokalne izbore nebi li se dokopali kojeg glasa jer se nekima na ljevici i desnici ne piše dobro prvenstveno mislim na hns i hdz.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.