Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardiću zapinje okupljanje

HNS odbio potpisati SDP-ovu Deklaraciju o dobrom društvu

vrdoljak, bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
07.03.2017.
u 07:30

U SDP-u inzistiraju da se potpiše strateški dogovor o suradnji SDP-a i HNS-a na razini cijele Hrvatske za iduće lokalne izbore

Deklaraciju o dobrom društvu, politički dokument kojim predsjednik SDP-a Davor Bernardić okuplja stranke od centra do ljevice, danas će u Koprivnici potpisati pet stranaka. Uz SDP riječ je o HSS-u, HSU, Laburistima te stranci Naprijed Hrvatska, dok je HNS to odbio učiniti.

– Pozdravljam okupljanje manjih stranaka na ljevici jer Hrvatskoj treba jaka socijaldemokracija, kao što joj treba i snažan građansko-liberalni centar. Na lokalnim izborima trebaju jaki kandidati i jaki programi. Bit će sve u redu – napisao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak na profilu na Facebooku. Unatoč Vrdoljakovoj odbijenici, Bernardić se nada da će HNS potpisati Deklaraciju u idućih desetak dana. Očito drži da će im se Vrdoljak pridružiti ako SDP i HNS postignu dogovor o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Koji zapinje. U SDP-u inzistiraju da se potpiše strateški dogovor o suradnji SDP-a i HNS-a na razini cijele Hrvatske, u svim lokalnim jedinicama gdje je suradnja moguća. Pa i u Rijeci u kojoj HNS ide sa svojim kandidatom. U suprotnom, kažu, neće podržati Anku Mrak Taritaš u bici za Zagreb.

Na Deklaraciju su primjedbi imali i u HSU. Tražili su da se iz Deklaracije izbaci rečenica da će sve stranke potpisnice nastupiti zajedno na lokalnim izborima. Jer ni HSU ni HSS ne idu na izbore u svim lokalnim sredinama sa SDP-om.

Inače, sama Deklaracija skup je načela i vrijednosti za koje se potpisnice zalažu i koje planiraju promicati u budućem radu. Obvezuju se da će se zalagati za slobodu svih građana, ljudska prava, društvo jednakih mogućnosti, antifašističke temelje državnosti, jaku socijalnu državu, održivi razvoj, otvaranje novih radnih mjesta, za radnike i zaštitu radničkih obitelji, za partnerstvo sa sindikatima i poslodavcima, poboljšanje kvalitete života, učinkovitu javnu upravu i pravosuđe, provođenje cjelovite kurikularne reforme, slobodu medija... !     

>> Bernardić donio iznenađujuću odluku: Evo tko će zamijeniti Milanovića u Saboru

>> HDZ i dalje ima veliku prednost, SDP opet pao, MOST i Živi zid rasli

Komentara 17

PO
portugisac
08:09 07.03.2017.

Nas može spasiti samo zakon o zabrani predizbornoga koaliranja ili udruživanja. Na izborima HNS ne bi dobio niti 1,5% glasova a u koaliciji sa SDP-om drže svu vlast i direktore u svim najvažnijim državnim firmama. Kako onda može biti dobro u ovoj državi kada ti upravlja onaj kojega narod nije izabrao.

BU
Bulaba
07:34 07.03.2017.

Vrdoljak bi potpisao, ali nikako ne može s Beljakom. Pravomoćno osuđeni provalnik Beljak je za Vrdoljaka ipak sitni lopov, niža razina. Vrdoljak bi surađivao s Beljakom samo tako da Beljak radi za njega.

DU
Deleted user
08:39 07.03.2017.

Kada izgube vlast svi postaju pametni i znaju šta treba napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije