Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VRDOLJAK

HNS neće izaći iz Vlade zbog Istanbulske konvencije

Ivan Vrdoljak
Foto: N1
1/4
21.01.2018.
u 12:27

Vrdoljak je dodao kako ni 2015. u Vladi s SDP-om nismo imali konvenciju jer je nisu ni mogli imati jer nije postojala povelja koju je Hrvatska potpisala.

- Vratio sam se da bi pokušao dokazati da nova hrvatska politička paradigma mora biti drugačija, a to je suradnja. Sve oporbene kolege pozivam da pomognu rad ove Vlade, podržat ćemo sve što mislimo da je dobro. Ta nova paradigma govori jednu drugu stvar a to je da Istanbulska konvencija nije uopće u programu Vlade koji smo potpisali s HDZ-om.

Tu su obrazovanje, projekti u graditeljstvu, Istanbulska nije - kazao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Intervjuu tjedna emisije Točka na tjedan N1 televizije.

Vrdoljak je dodao kako  ni 2015. u Vladi s SDP-om nismo imali konvenciju jer je nisu  ni mogli imati jer nije postojala povelja koju je Hrvatska potpisala.

- Tada smo rekli da bi bilo dobro da to Sabor ratificira, nismo dali rok, a SDP nije mislio da je to prioritet. Nismo rušil Vladu zbog toga, zaustavili sve pozitivne trendove jer smo rekli taj datum. Ne funkcioniramo tako. Bilo bi dobro da to dođe u Sabor. Može se dogoditi da HDZ i HNS različito glasaju jer to nije u programu Vlade. Koji je stav Živog zida, Mosta, Promijenimo Hrvatsku i drugih, manjinaca? Ja ne znam. Može se dogoditi da različito glasamo, pa je li to vrijedno desetke ili stotine milijardi kuna koje ćemo potencijalno izgubiti ako destabiliziramo politički sustav - kazao je Vrdoljak i dodao da Istanbulska konvencija nije nešto zbog čega će HNS izaći iz Vlade, ali da je konačno žele na dnevnom  redu Sabora.

HNS tako ne bi izašao iz Vlade zbog Istanbulske konvencije, ali bi izašao zbog ministrice Blaženke Divjak i reforme školstva.

- Zbog toga smo ušli, da djeci osiguramo bolje ili isto obrazovanje kao u Europi, napravilo se više nego posljednjih 20 godina. To je točka prijeloma i pripremamo programe za dalje. Uveli smo informatiku u 2018., mene je sramota da o tome pričamo u 2018. To se uvodi jer je proces krenuo kako bi to sljedeće godine krenulo. 1400 STEM stipendije, 8 tisuća više nego prije, svi kurikulumi su završeni. Idemo s pilot projektom s novim kurikulumom, to čekamo već 20 godina. Svi dokumenti koji su stali su poslani na međunarodne recenzije i kada se vrati ide u primjenu. ERS treba koristiti za preporuke - kazao je Vrdoljak.

Ivan Vrdoljak
1/12

Komentara 24

JK
ja-kan
13:28 21.01.2018.

Kada vidim facu ovoga lika odmah se razočaram u cijeli ljudski rod. Kako netko može biti tako kvaran i podao !??

AR
aristip
13:22 21.01.2018.

Ono što je Juda bio za Isusa Krista to je Ivan Vrdoljak za hrvatski narod. Ali kako Judi 30 zlatnika nije donijelo sreću tako ni Vrdoljaku neće donijeti sreću sada povlašteni PPD.

SA
sarajevo2015
13:25 21.01.2018.

HNS stranka 100% korupcije, točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije