Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu došli na Vladu

HNS: Divjak je u inozemstvu, Štromar ima obveze. Na iduću sjednicu dolazimo

Predrag Štromar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/4
04.07.2019.
u 08:29

– Mi ćemo čekati koalicijski sastanak i vidjet ćemo što sam ministar ima reći u svoju obranu. Naravno, i mi ćemo na sastanak doći s argumentima, jer ono što se Kuščeviću stavlja ne teret nimalo ne djeluje kao puka izmišljotina – kažu u HNS-u

U HNS-u tvrde kako nedolazak HNS-ovih ministara na današnju sjednicu Vlade nije vezan uz slučaj Lovre Kuščevića. Kažu kako je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u inozemstvu, a i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar danas ima druge obveze, koje je dogovorio u trenutku kada se očekivalo da će se sjednica Vlade održati u srijedu poslijepodne. Na iduću sjednicu će, kažu, svakako doći.

Što se tiče Kuščevićeve smjene, u HNS-u ostaju pri odluci svog predsjedništva, no i dalje su uvjereni da će se situacija razriješiti prije nego što ta točka dođe na dnevni red Vlade, nakon što je procedura ministrova opoziva pokrenuta u Saboru. Iako iz HDZ-a trenutačno nema ni najmanje naznake da bi Kuščević mogao otići, računaju da će nakon prespavanog vikenda „prevladati zdrav razum“ jer se, tumače, preko graničnog, ako ne i kaznenog ponašanja Lovre Kuščevića racionalno teško može prijeći.

– Mi ćemo čekati koalicijski sastanak i vidjet ćemo što sam ministar ima reći u svoju obranu. Naravno, i mi ćemo na sastanak doći s argumentima, jer ono što se Kuščeviću stavlja ne teret nimalo ne djeluje kao puka izmišljotina – kažu u HNS-u. U toj su stranci ljutiti zbog Kuščevićeve izjave da bi Štromar, kao ministar graditeljstva, trebao potvrditi da je s prenamjenama njegova zemljišta na Braču bilo sve po zakonu.

– Kuščević bi kao bivši ministar morao znati da Ministarstvo graditeljstva nije nadležno reći tko je kome pogodovao na općinskim vijećima i je li pogodovao. To je za neke druge institucije – poručuju iz HNS-a. 

VIDEO Plenković komentirao predloženu predsjednicu Komisije: Nije slučajno izabrana

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
08:36 04.07.2019.

Dramatično za VL!!! Drama, na sjednici Vlade sjede tajnici, koja drama u Vl-u!!!

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
08:42 04.07.2019.

Teta Blaza po Laponiji trazi nestalu jezevu kucicu

Avatar tituš
tituš
08:46 04.07.2019.

Što se mene tiče, mogu zauvijek nestati, otići, što god! Ne će manjkati njihova nagnutost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije